Du er her

Valg av dekk

- gode dekk med riktig lufttrykk gir en mye bedre opplevelse
Før du velger dekk er det viktig å tenke igjennom hva slags underlag du vanligvis sykler på, og hvilke egenskaper du er ute etter. Velg deretter et dekk som passer med dine ønsker. Nedenfor følger noen tips til gode terrengdekk og hva som er passende lufttrykk

 
Gode dekk allrounddekk til sti- og grussykling
Nedenfor følger et utvalg dekk. Dekkene har et forholdsvis stort volum, et godt allroundmønster som egner seg på våre treninger, og en gummublanding som griper forholdsvis godt på røtter og steiner selv om de er våte.

- Maxxis Cross Mark Exceptionseries, bredde 2,1"
- Maxxis Monorail, bredde 2,1"
- Intense system 2, bredde 2,0"
- Kenda Karma DTC, bredde 2,0"
- Specialized Fast Trak LK Control, bredde 2,0"
- Hutchinson Python, bredde 2,0"

Dekk fra Schwalbe, Michelin og Continental er også bra, men jeg har ikke satt de på listen da allrounddekkene fra disse leverandørene har en gummiblanding som ikke er så gode på norske sleipe røtter og steiner.
 
Riktig lufttrykk
En enkel huskeregel er å ta vekten din i kg og dele på to. Da får du lufttrykket du skal ha i dekkene i psi. Veier du 80 kg, fyller du 40 psi i begge dekkene. For de avanserte har vi noen tilleggstips. Forslag for en rytter på 80 kg i parantes:
1) Fyll litt mer i bakdekket enn fordekket (Eksempel 39/41 psi)
2) Dekk med stort volum og slangeløse dekk tåler lavere lufttrykk da det skal mer til før en klemmer dekket sammen og får en punktering. Med stort volum mener jeg dekk som har en bredde på minimum 50 mm mellom dekkveggene (Eksempel 35/37)
4) Er du på treningstur i teknisk terreng kan du slippe ut ytterligere 2 psi for å få bedre grep (Eksempel for brede dekk, 33/35).
5) Barn og ungdom bør ikke under 20 psi da dekket kan skli på felgen og ødelegge ventilen i slangen.

 
 

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese