Du er her

SK Rye Expresslaget 2009 -Årets kapteinsteam og ressursgruppe

Bjørn Saksbergs bilde
SK Rye Expresslaget 2009
-Årets kapteinsteam og ressursgruppe
 

Expresslaget (XP) har også i 2009 høye sportslige mål. Laget har fra årtusenskiftet dominert store turritt i Norge, og har en rekke seire og rekorder både i lagkonkurranser og individuelt. Rye XP har fått på plass sitt sportslige og administrative apparat foran årets sesong.

Andreas Gulliksen og Bjørn Holmvik vil utgjøre lagets kapteinsteam. De vil være sportslig ansvarlige for satsingen, i nært samråd med ressursgruppa. Kapteinsteamet vil muligens bli utvidet med enda en person på et senere tidspunkt. Både Andreas og Bjørn sitter med erfaring og kunnskap i å forflytte seg fort fra Trøndelag til Oslo.

Ressursgruppa ledes av Bjørn Saksberg, og består av til sammen fem personer. Gruppa har som ansvar å legge forholdene til rette for den sportslige satsingen, og jobber nært opp mot styret i klubben, 15-timerslaget, sponsorer og andre. Ressursgruppen er avhengig av god kommunikasjon med rytterne. Dette kan selvfølgelig enten skje på fellestreningene, eller via e-post (express@skrye.no) som går til både ressursgruppen og kapteinsteamet. Innspill, kommentarer og forslag til forbedringer ønskes hjertelig velkommen.

Mer informasjon kommer både på informasjonsmøter, forumet, treninger og samlingene utover vinteren og våren. Første samling blir på Fagerhøi siste helgen i januar.

Den sportslige satsingen for 2009-sesongen, har naturligvis Trondheim-Oslo som det store målet. Rye XP har også i år som mål å vinne lagkonkurransen, og sette løyperekord hvis forholdene ligger til rette for det. I forkant av dette vil laget kjøre en del satsingsritt utover våren. Expressen kommer til å utvikle seg på flere områder foran årets sesong, men vil bygge videre på den sterke erfaringen, entusiasmen og lagånden som miljøet er tuftet på. Rye XP kommer til å stille med et meget sterkt 30-mannslag på startstreken i Trondheim 20.juni. Rye er kjent med at det kommer utfordrere på banen foran årets sesong, og ønsker disse hjertelig velkommen til en real kamp om heder og ære

 

Kapteiner

 

Andreas Gulliksen
Alder: 34
Sportslig bakgrunn:
Spilte basket i 18 år hvorav 6 år i Eliteserien. Norgesmester med Bærums Verk
Begynte med sykling for 6 år siden og har kjørt DSSP 5 ganger og de 3 siste med XP. Sykler også en del MTB og har en del topp 10 plasseringer i MTB ritt.
Yrke: Salgsdirektør QuestBack AS
Øvrig info: Født på Lørenskog og vokst opp i Sandvika. Bodd de siste 12 årene i Oslo og holder nå til på Sagene. Bortsett fra sykling står også langrenn, alpint og dykking høyt i kurs.

 
 

Bjørn Holmvik
Alder: 38
Sportslig bakgrunn: Har stort sett drevet med sykling siden jeg var 10 år, opphold enkelte år pga utdanning og tjeneste i Forsvaret. Aktiv som senior fra 92 til 98, siste året i Horten Elite med base i Belgia. Har mange topp- plasseringer i N- cup og har kjørt flere etapperitt i Europa på klubb- og landslag. Kjørte tandem med svaksynt mann i 2000- 2004, med Paralympics i Sydney som høydepunkt.
Har syklet med XP i 2007 og 2008.
Yrke: Offiser med Krigsskole- utdanning. Er nå kompanisjef i HM Kongens Garde.
Øvrig info: Er fra Verdal’n men har bodd i Oslo i 11 år. Har samboer, Kristin, som syklet på 17- timern i fjor. Ei datter på 10 år, og forventer å få ei til en gang i februar. Går en del på ski om vinteren og skal debutere i Norseman Extreme Triahtlon i år.

 
Ressursgruppa
 

Bjørn Saksberg, leder
Alder: 36
Sportslig bakgrunn: Begynte min karriere i BOC med å vinne styrkeprøven sesongen 1999. var med å starte BOC elite sesongen 2002. Syklet da norgescup i to sesonger. Meldte overgang til Rye ekspressen i 2004. Har siden vært i dette miljøet. Syklet norgescup sessongen 2006. Var leder for NC (norgescupgruppa) sesongen 2007 og 2008.
Yrke: Sivilingeniør byggeteknikk. Jobber som prosjektleder i Cowi AS.
Øvrig info: Opprinnelig fra Ihle på Toten, bosatt i Oslo siste 11 år.

 
 

Erik Schøyen, økonomi
Alder: 47
Sportslig bakgrunn: Allsidig bakgrunn fra forskjellige idretter, men det var aktiv fotball som var hovedidrett før i tiden. Har syklet på Expressnivå siden 1995 (Rye 1995-96, BOC 1997-2003 og Rye 2004-2009). Har syklet Styrkeprøven 9 ganger.
Yrke: Ansvarlig for import og regnskap i Interdental Tanntekniske Laboratorium AS
Øvrig info: Født og oppvokst i Oslo. Er deltidspappa og har 2 døtre. Etter mange år som offisiell vinterhater, har interessen for både bortover- og nedoverski kommet sterkt tilbake. Er utrolig interessert i musikk.

 
 

Ole Petter Storstad, informasjon
Alder: 35
Sportslig bakgrunn: Syklet ett år med Rye XP. Tidligere aktiv landevegssyklist i junioralder. 3 NM sølv fra junior-NM langrenn.
Yrke: Sivilingeniør. Jobber som prosjektleder i Avinor Flysikringsdivisjonen
Øvrig info: Opprinnelig fra Verdal’n, bosatt i Oslo siste 9 år. Liker å være allsidig og delta på mye forskjellig i tillegg til syklinga med Rye XP, bla Birkentrippelen, Norseman triathlon, multisport etc. Debuterer i Vasaloppet i vinter.

 
 

Tore Haslemo, NC-representant, sponsoransvarlig
Alder: 29
Sportslig bakgrunn: Volleyball, innandørs og beach, fram til 2006. Medlem i Rye sidan 2005. DSSP med 15T i 2005, XP i 2006 og 2007. Rytter i Rye NC sidan 2007.
Yrke: Farmasøyt, stipendiat ved Psykofarmakologisk avdeling, Diakonhjemmet Sykehus.
Øvrig info: er frå Vats utanfor Haugesund, flytta til Oslo som student for 10 år sidan. Er ikkje fødd med ski på beina, men prøver meg på Birkebeinertrippelen i 2009.
Mob: 97076486

 
 

Terje Strøm, samling- og logistikkansvarlig
Alder: 43
Sportslig bakgrunn: Ingen. Begynte å sykle med Rye i 1997. Har syklet med Rye Expressen siden 2004. Har syklet Styrkeprøven 12 ganger.
Yrke: IT. Er DataBaseAnsvarlig for Varehuset i Gjensidige.
Øvrig info: Født og oppvokst i Oslo. Er gift og har en datter på 16 år. Elsker å være ute hele året. Om vinteren blir det lange skiturer og om sommeren blir det primært sykkel.

 
Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese