Du er her

Velkommen til våre nye internettsider

Ståle Bergs bilde

Vi er glade for å presentere nye internettsidene for Sportsklubben Rye. Dette er en prosess som har tatt flere år.

 

Vi håper dette fører til at klubben internettsider oppleves mer dynamisk og levende, hvor blant annet klubbmedlemmet skriver sin egen blogg om klubbens aktiviteteter.

 

Fremgangsmåten for å opprette din egen blogg er:
1. Logginn på systemet *)
2. Velg hvilken gruppe som du ønsker å relatere ditt innlegget til.
3. Trykk "opprett blogginnlegg til høyre på skjermen.

 

*) Brukernavn og passord er ikke det samme som på det gamle forumet. Ditt brukernavn er ditt navn og passordet kan du få tilsendt på epost ved å trykke HER. Dersom du ikke mottar eposten i løpet av relativ kort tid, kan det skyldes at du har registrert feil epost-adresse i vårt medlemsarkiv. Oppdatering av epost-adresse kan du bestille HER.

 

Årsaken til at vi har etablert nye internettsider er at leverandøren av det gamle internettsidene ikke hadde ønske om å videreutvikle systemet, men ønsket i steden å gå for en løsning som er basert på åpen kildekode. Etter en del runder frem og tilbake er det undertegnende som har tilrettelagt det nye systemet. Systemet er basert på standard åpen kildekode fra Drupal6 samt noen egenutviklende moduler.

 

Dersom du lurer på noe, kan du sende en epost til post@skrye.no eller til staale.berg@skrye.no. Det kan ta noen dager før vi rekker å besvare din henvendelse.

Kommentarer

Dette ser skikkelig bra ut! Godt jobbet! :)

Jonas Christensens bilde

Er det gamle diskusjonsforumet fortsatt tilgjengelig?

 

Jonas

Ståle Bergs bilde

Nei,

Det er ikke tilgjengelig.

Så det vil si at alt som er skrevet på det gamle forumet er tapt for fremtiden? Burde det ikke gå an å i det minste få til en historikk-funksjon på det som lå på det gamle forumet?

Forøvrig ser de nye sidene greie ut, litt uvant men slik er det med alt som er nytt. Blir sikkert bedre bare man blir litt kjent med strukturen. 

Ståle Bergs bilde

Jeg jobber mot leverandøren av det gamle systemet. Problemet er at de har spesialisert seg på drift av windowsserver og vår gamle løsning lå på en linux-løsning. Dette er en svært en prosess som tar litt tid.

Uansett vil ikke de gamle foruminnleggene bli konvertert til ny løsning, vi får se hva som skjer i neste uke.

Jonas Christensens bilde

Det gamle forumet var phpBB med MySQL-database?

Helt uavhengig av hva de har spesialisert seg på innen drift bør det ikke være store jobben å gjøre en eksport av databasen. Mener at eksporten ender opp i én fil (struktur og data) som igjen kan importeres i en annen MySQL-database.

 

Jonas

Rune Hellems bilde

Eksport / Import i MySQL og alle andre databaser for den saks skyld er jo en smal sak. Problemet er nå at om dataene hadde blitt eksportert fra gammel server til ny server så hjelper det jo fint lite om dataene ligger i databasen, det må jo i tillegg settes opp en løsning (phpBB) som kan presentere dataene. Ok, det trist at det gamle forumet ikke kommer med, men hvis Ståle skal få sine planlagte timer ute i frisk luft så må det jo settes en grense et sted...og da ble forumet ofret...

Men, klart, overrasker meg mye om noen blir nektet å gjøre jobben hvis ønsker å gjøre det...(meg blir det ikke :-) )

Ståle Bergs bilde

Willy Hugo Nordness bilde

Bra? syns det ser meget rotet,klaustrofobisk og unødvendig innviklet ut rett og slett!!

Ikke noe forum å stikke innom, hvis du ikke har SVÆRT god tid da, eller lever fremfor en pc

og har gjort det i noen tiår ... håpløst.

~Fuji~

Jon-Ivar Lunds bilde

Forrige løsning bar jo preg av å være litt pre-2005 i kantene. Jeg synes det nye opplegget er bra.

Linux Registered User # 195305

Rune Hellems bilde

For å være dønn ærlig så syns jeg nå ikke den kommentaren din er særlig konstruktiv Willy, den er jo på grensa til å være overtramp! Konstruktiv kritikk er greit, men hallo! Dette er jo ikke www.norge.no, det er ikke 30 godt betalte IT-konsulenter som utvikler løsningen,  samt 10 megahippe designere som lager fancy html overvåket av 5 seniorkonsulenter som er spesialister på interaksjonsdesign - det er vel såvidt meg bekjent bare Ståle som driver med dette på sin egen fritid (shoot me if I'm wrong) ...og det gjør det desto mer imponerende.

 

Alt nytt må man venne seg til, om det nå er en sykkel eller om det er ei ny webside. Brukte 10 minutter på å se meg litt rundt på den nye siden og syns nå konseptet er ryddig og greit. Greit nok at man ikke har "3 nye meldinger i forum xx", men det står nå allikevel "Siste melding xx minutter siden", funker nå det også.

 

Tør dessuten vedde en sportsbar på at løsningen som sådan er den del hakk enklere å administrere, betyr litt det også.

 

R.

 

Oppdatering: Jeg var litt kjapp - det står jo "x nye" i tillegg til tidsangivelse for siste oppdatering for hvert enkelt forum...det er jo suverent

Marius Ronheim Heiers bilde

Jeg har noen forslag.

Enig det Rune sier. Jeg driver selv en temmelig stor nettside og veit hvor kjipt det er når man sitter å jobber med noe i sinnsykt mange timer og noen ikke liker det. Det er alltid kjipt uansett.

Jeg syntes forumet må bli bredere. Det nye forumet er smalere enn det gamle.

Når man ser på 'nye innlegg' ser man ikke hvilke forum innleggene er i. Det er et minus.

Det var mine 2 cent foreløpig :D
 

Ser veldig bra ut, men må si meg enig med Marius. Forumet må bli litt større. Blir liksom litt inneklemt. En annen ting er at innlegg får et innrykk basert på hvilket innlegg du svarer på. Tanken er god, men blir veldig kronglete når man allerede har så lite plass som man har.... 

Men det skal sies at det ser mye bedre ut en de gamle sidene. 

Dag Olivers bilde

Gratulerer RYE og gratulerer Ståle! En god ansiktsløftning og ikke minst et flott utgangspunkt for å få mer dynamiske Web sider!

 

IMG_2629

Morten Refstads bilde

Flotte sider Ståle!

Savner siden med relevante linker fra det gamle forumet. Er det mulig å få lagt inn det?

Morten

Ståle Bergs bilde