Du er her

Enebakk Rundt 2009 med Rye15

Ole Andreas Fuglesangs bilde

Foto Tor AmundsenEt av momentene Rye15 fokuserer på for å klare sesongens ambisiøse mål er å ta det mer med ro på rolig langtur. Enebakk Rundt 2009 er ingen rolig langtur.
 

 

Artikkelen er oppdatert med bilder fra Tor Amundsen. 

I et øyeblikk av veloppdragenhet sto Rye15 stille på startstreken og lot Ekspressen komme seg trygt over startmatta. Med Roadkaptein Frank i føringen rullet så Rye15 over matta og rulla ble sluppet løs umiddelbart. Noen merket dessverre tidlig at de ikke hadde dagen, men ga alt for å henge med, både i rulla og på halen. To mann kjørte feil i Tveitakrysset, hvorav den ene klarte å kjøre seg inn igjen på egenhånd. Laget minket litt i størrelse pga frafall i starten, men ble like raskt supplert med avkjørte, men allikevel sterke og kjørevillige ryttere fra XP. Dette bidraget er noe Rye15 profiterer på.
 

Til å være såpass tidlig i sesongen gikk rulla ganske tett og effektivt. På trening er det satt særlig fokus på tette overganger bak og riktig fartsjustering i overgangen foran. Dette ser ut til å ha gitt litt resultater allerede. Etter Marikollen ble vi tatt igjen og forbikjørt av et konkurrerende lag. De hadde nok hatt los på oss en stund og etter en helt grei passering falt farten deres akkurat så mye at vi ble utålmodige av å ligge bak og stange. Kaptein Frank var oppe og sa at vi ville kjøre forbi dem igjen hvis de fortsatte å kjøre så sakte. Vi forsøkte å passere dem slik at vi kunne dra nytte av storrulla på flatene utover mot Ytre Enebakk. Ikke uventet ble det litt munnhuggeri og kaos. Etter å ha blitt regelrett spytta på flere ganger, innså vi at vi ikke kom oss forbi så vi la oss 50m bak. I ettertid forstår vi deres frustrasjon i og med at de allerede hadde kjørt oss inn med noen minutter. Det eneste vi oppnådde var å brenne unødvendige krefter, men spytting er vel noe folk stort sett gjør i fotball-VM og slutter med i barnehagen…
 

Etter passering Ytre Enebakk begynte vi å se litt på klokka og skjønte at noe var på gang. En del begynte å kjenne det, men Halekaptein Anders etterfylte rulla med folk etter hvert som andre trengte en tenkepause bak. Innover mot Klemetsrud var storrulla et faktum og det var bare å holde seg fast og trampe pedal. Full gass ned mot dumpa, full kontroll opp siste bakken. I mål til sluttid 1.56.15, knappe 7min bak vinnerlaget Rye XP.
 

Etter opptelling viste det seg at to som slapp laget i starten, senere hadde vært involvert i en velt. Det gikk forholdsvis bra uten andre alvorlige skader enn litt skrammer på mann og utstyr.

Resultatet antyder at Rye15 virker å være i rute. Om man ikke hang med helt inn til mål er det viktig at man ikke legger så mye i det nå. ER er ikke helt sammenlignbart forhold til vårt hovedmål DSSP. Erfaringer fra tidligere år viser at det ikke nødvendigvis er noen direkte sammenheng mellom hvem som er sterke på ER og DSSP.
 

Hilsen Ole Andreas

Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese

Kommentarer

Geir Pettersens bilde

Det er bare å gratulere de som klarte å henge med inn til supertiden 1:56. Samtidig bør det understrekes det som skrives over om at man ikke bør legge for mye i det om man ikke klarte å henge med helt inn på fredag. Husk at vi mistet over halve laget, noe som ikke vil skje på de neste rittene. Det er fortsatt tidlig i sesongen og Enebakk Rundt kjøres ganske mye mer intensivt fra start enn de andre rittene. For oss som synes det gikk hemningsløst fort er det derfor bare å stå på videre, få enda flere mil i beina og komme sterkere tilbake på Nordmarka, Randsfjorden og Mjøsa.

 

For min del ble det en dag hvor mye av det som kan gå galt teknisk med en (nyoverhalt!) sykkel faktisk gikk galt. Framgiret ble tråkket (?) ut av posisjon på et tidspunkt hvor jeg var oppe i 97% av makspuls. Å kjøre på kun lilleskiva fra Tveita og inn er ikke forenlig med kunne bidra i Rye 15 sin superrulle. Det gjorde ikke saken bedre at jeg kjørte rett nedi det største asfalthullet i hele Lørenskog kommune og fikk dobbeltpunktering og istykkerslått felg. Klarte til slutt å få heng på Asker CK, som holdt passe lilleskivefart inn til mål.

Marius Ronheim Heiers bilde

Sterkt gjort gutter! Angående filmen din så kan jeg hoste den i bra kvalitet på en server jeg har. Hvis du vil ha den tilgjengelig i litt bedre kvalitet enn på Youtube og mulighet for at folk kan laste den ned:D

Erik Øystein Johansens bilde

Hei Marius,

Send meg hvordan jeg skal få sendt deg fila på 500 MB til rye15@skrye.no, så kan vi få publisert den i skikkelig kvalitet.

Hilsen Erik

Hei alle sammen!

Veldig imponert og skremt av tiden på Enebakk R. (enebakk er enebakk sies det)

Gratulerer så mye til de fra laget som var med inn på dette!

Har bare et spørsmål til ressursgruppa : som jeg husker ut i fra målsettinger så var målet 2.02-2.03? så dette var jo en noe raskere tid kan man si.

Lurer da på ,mulig jeg ikke har fulgt med i timen men: ønsker laget å kjøre så fort som mulig eller hvordan blir det fremover tenker jo på neste ritt allerede som er Nordmarka der kommer vel også noen xp ryttere til å falle av og bidra til også en meget imponerende tid.

Lurte også om noen har oversikt på hvor mange fra 15timern som var med inn?

Dette er kun ment som noen spørsmål fra en av de som ikke hadde sjangs på fart ut på enebakk og litt nyttig forberedelser for de andre rittene.

Vi sees!

 

Hilsen fra Fred.

 

 

Fred T.

Anders Åsbergs bilde

Ja det går fort på ER Fred og i fredags gikk det bra rundt hele løypa, sikkert til dels takk vare det gode været. Det er vanskelig å sette opp realistiske delmål i løp når være og vind spiller så pass stor rolle men fredagens ritt gikk vel bedre enn det vi håpet på. Vi hadde aldrig til avsikt å bremse på ER så lenge det var mange 15t igjen i laget og da vi har ca. 14 stk 15t ryttere med i mål må vi vel si at det ble kjørt på lagets premisser. Målet for DSSP står imidlertid fast. Når det gjelder NR vil det også her gå fort ut fra start så alle må også her huske på å varme opp skikkelig før start.

Jeg tror vi kommer til å få en fin vår så ikke la ER-farten skremme!

Hilsen Anders

Erik Øystein Johansens bilde

Artikkelen er oppdatert med bilder fra Tor Amundsen. Se også vårt bildegalleri her: http://www.sportsklubbenrye.no/galleri/gruppe/landevei/Rye15/2009/ER

Enjoy :-)

Sykkelhilsen Erik

Gratuelerer med en kjempetid på ER!!!!

Jeg var en av de som tidlig måtte slippe gruppen. Allerede etter 2 km så var kroppen min stinn av melkesyre og laktatverdiene i  muskelatur og blod var faretrunde høyt nivå "helsprekk". Jeg måtte roe helt ned for å ta meg inn igjen. Syklet resten av rittet stor grad i 3-5 mannsgrupper og endte på 2.12.

Det jeg synes er helt "horibelt" her er den ekstreme åpningsfarten som Rye 15 hadde på fredag. Jeg følte det var som å bli skutt ut av en kanon, og enda verre ble det når åpningskilomteren er i stigning. Jeg har i mange år vært "aktiv" på løpebanen (primært 800 meter) og har vært friidrettstrener i 7 år. Jeg har lært meg gjennom disse årene  bl.a. at for å få ett mest mulig optimalt løperesultat må man holde seg under melkesyreterskelen lengst mulig gjennom løpet. "Produseres det mye melkesyre tidlig i ett løp så har du tapt. " Og det er her jeg mener sykkelmiljøet fortsatt har noe å hente. Åpne roligere, få opp arbeidstemperaturen i muskelaturen (god oppvarming er her ikke nok) og deretter legge seg på en optimal marsjtakt inntil man på slutten av rittet legger igjen de siste kreftene. På ER synes jeg at dette tilsier lavere fart fra start,  sette marsjfarten fra Alna og legge igjen siste krefter noe før Oslo-grensa og inn mot mål. Med dette opplegget tror jeg færre har falt av fra starten av, flere kunne ha bidratt i rulla gjennom rittet og sluttiden kunne blitt enda bedre.

PS! Jeg er en fersking på 15-timer'n og har ikke noen posisjon i laget for å være noen bedreviter. Synes dere veteran-15-timere at gjennomføringen at årets ER var optimal, så for all del! Mitt innlegg er kun ment som en kommentar.
 

Uansett: Årets Rye 15-lag har et særedeles høyt nivå.! De som kvaler seg til lagets DSSP-gruppe er ekstremt gode sykkelryttere!

M.v.h. Stein B.

Rune Hellems bilde

...fra en som bare fikk lurt seg med på startlista, men backa ut allerede før klokken 09.00

 

Min påstand, med erfaring gjort fra i fjor, er at det ikke er åpningsfarten i seg sjøl som er ekstrem, det er rittet som sådann som er ekstremt...fordi det er så kort. For lag som trener mot å sykle fra Trondheim til Oslo så er jo drøye 8 mil som en spurt å regne - og skal man klare å sette rekord på noe så kort, så blir det fullt trøkk fra start. Venter man med å fyre løs kanonen til Alna så er rekordtoget allerede gått.

 

...sier en som koste seg med oppgaven å sperre folk uten bunad ute fra 18-gjengen. Selvfølelsen hadde nok vært bedre når jeg passerte mål om jeg hadde forsøkt å henge på dere som det slipset jeg hadde blitt, men med tanke på den hestekuren jeg er satt på nå med 4 daglige antibiotika-piller så var det nok til det beste at det ble som det ble.

 

Kudos for under 2 timer!

 

R.

Jeg er ikke enig i at rekordtoget er gått hvis man sparer noe av kruttet (f.eks. 30-40 sek) til Alna. Da har alle kommet opp i god arbeidstemperatur og man kan fyre på!

M.v.h. Slowstarter Stein

Marius Ronheim Heiers bilde

Axel tok opp hele runden med SRM sin. Det blir spennende å se hvor mye watt som ble produsert i de fleste bakkene. :D

Ole Andreas Fuglesangs bilde

Laget som starta rett bak oss slo oss med 3,5min eller noe sånt til slutt. De passerte oss litt etter Marikollen. Ergo har de kjørt 2,5min fortere enn oss fra Skullerud til Marikollen. Derfra og inn kjørte vi relativt likt (ca 1min forskjell). Sånn sett har vi faktisk tapt 2,5minutter fordi vi ikke kjørte enda råere i starten.

Er ikke enig i at laget tapte noe på den harde starten i år. Det gikk bånn pinne på slutten også.

Glem dette nå. Det kommer flere ritt. Jeg var heldig og satt inn på ER, men gruer meg allikevel til Nordmarka Rundt hvor jeg har blitt kjørt av startpulja/laget 3 av de 4 gangene jeg har deltatt. På NR kan ryttere med andre kvaliteter profitere på at det er et helt annet ritt mtp lengde, profil og for ikke å glemme den sinnsyke motvinden som alltid hamrer mot oss fra Harestua til Gjelleråsen. Den som sitter og banker i rulla da er kanskje den som virkelig er tøff.

God created dirt
-Dirt don´t hurt

Jürgen Harms bilde

Her kommer det en artig liten sak jeg fant på BOC sine hjemmesider under:

http://www.boc.idrett.no/cgi_bin/discus/discus.cgi

"Avslutningsvis synes Ryelagene å bare bli flere og sterkere.. Førstelaget syklet veldig fort, men andrelaget imponerte også, og blir en hard nøtt DSS. Zonk'erne er veldig sterke, men de er for få tror jeg til å kunne true Rye når distansen ble lang. De er ikke mer enn 11 påmeldte i DSS til nå."

Det lønner seg å klikke seg innom der for å lese Ragnvalds rittrapport ;-)

Morsomt og bra for selvtilliten!

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving”

Martin Kortegaards bilde

Hei alle,

Angående utgangstempo på ER for laget som tok oss igjen, så kan man jo forestille sig, at de faktisk var i bedre form enn os og derfor kunne ta oss igjen. Desværre for de disponerte de ENDA værre end vi og kom derfor ikke videre bort :o)

Kanskje jeg fikk denne idéen fordi jeg faldt av allerede ved Furuset ;o)