Du er her

NC rundbane i strålende vær og historiske omgivelser

Tord Bern Hansens bilde

Fjerde runde av Norges Cup rundbane gikk lørdag 30. mai i historiske omgivelser på Christiansten festning i Trondheim. Strålende vær, mye publikum og en morsom løype laget en fin ramme rundt arrangementet. Løypa var knallhard med vekslinger mellom grus, teknisk sti og bratte kneiker. Flere Rye-ryttere behersket løypa bra.

Først ute var Torjus Bern Hansen, førsteårsryttere i M13/14. Tøft å henge med de store gutta i klassen på grusen, men i de tekniske delene gikk det bra. De nærmeste konkurrentene fikk en punktering i de tekniske partiene, og han kunne sykle i mål med god margin til TVKs Eirik Nordsæter Resell som er en utforderer i Birkebeinertrippelen.

Sondre Kristiansen i M15/16 var nestemann ut. Han fikk dessverre en punktering halvveis i rittet, men beholdt roen og klinket til etter hjulbytte i depoet. Hjulpet av at en annen rytter som var med i pallkampen også fikk en punktering, syklet Sondre inn til en fortjent 2. plass.

Ole Jørgen og Kristoffer stilte opp i juniorfeltet sammen med seniorene på start. Kristoffer var lenge godt med, men gikk på en punktering. Første årsjunior Ole Jørgen jobbet seg sakte men sikkert oppover i feltet etter en fornuftig start, og syklet inn til sesongbeste med 5. plass.

I Ksenior var Tone med. Det ble en tung dag da både Nissancup og terrengsykkelrittet satt i beina. Lenge kjempet hun om en annenplass med sammenlagt leder og fjorårets NM-vinner Elisabeth Sveum. Mot slutten ble Elisabeth for sterk, og Tone fikk siste pallplass.

I veteranklassen trillet Tord inn til seier. Hyggelig etter en uke med hvile etter å¨ha vært utslitt tidligere i måneden.

Takk til familiene Levy og Brudal for mye heiing, og Trym med brukket arm og gips i Ryefarger for runderinging.

Reportasje på Terrengsykkel: terrengsykkel.no/index.php og resultater.

Neste år er det NM i Trondheim, så da regner jeg med at vi blir enda flere Rye-ryttere og heiere ;-)

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese