Du er her

NC Rye i Danmark - igjen

Steffen Karstofts bilde
Mens resten av NC Rye gutta dro til Kristiansand og syklet Color Line Tour satte Steffen nesen mot sør til moderlandet for å sykle 3 endages ritt i den danske elite klassen (A-klassen).
Nivået i Danmark er kanskje 10% høyere i forhold til Norges Cupen, noe vi fikk å føle da vi syklet A-klasse ritt i Påsken. Formålet med turen min var derfor å bruke disse rittkilometere som trening opp mot de siste NC-ritt før sommerpausen.
Første ritt var i Silkeborg, 158 km fordelt på  4 store runder og 6 små.
Med alle de 8 sterke danske kontinental lag på startstreken samt en enkelt proff fra Quick Step og Vacansoleil viste jeg at dette ble tøft.
Allerede etter 10 km satte Team Designa Køkken seg frem med 7 mann og ga bånn gass i sidevinden. Med 55 km/t var det mange som datt av. Som konsekvens av dette ble en 19 manns gruppe skapt, en gruppe som vi aldrig så igjen! Jeg selv ble liggende i gruppen rett bak og var med inn til må for å spurte om 20. pladsen.
Motvinns spurt er ikke min sterke side og det ble til en 33. plass. Absolut godkjent innsats.
Resultat, Designa Løbet 158 KM
1. Rasmus Guldhammer, Team Capinordic - 03:45:59
2. Allan Johansen, Team Designa Køkken - st.
3. Jacob Nielsen, Team Glud & Marstrand - 03:46:03
18. Vegard Robinson Bugge, Raumer Rytter - 03:52:18
33. Steffen Karstoft - SK Rye - 03:52:29
DNF. Adrian Gjølberg, Raumer Rytter
 
 
Søndagen var det 163 km som sto på programmet.
En flatt løype som skulle gjennemkjøres 7 ganger, men igjen var det masser av sidevind.
Nok engang kom det seg et brudd avgårde allerede etter 15 km, jeg kjennte meg sterk og prøvde å kjøre meg opp til de, men klarte det dessverre ikke.
I stedet ble jeg sittende igjen i feltet som ble mindre og mindre på hver omgang, av 78 startende var det bare 32 som fullførte.
 
 
Resultat Midt Data Løbet 163 KM
1. Troels Røninng Vinther, Team Capinordic - 03:38:14
2. Fredric Ericsson, Team Capinordic - 03:38:18
3. Jesper Odgaard Nielsen, Tean Stenca Trading - 03:38:46
26. Steffen Karstoft, SK Rye - 03:42:59
DNF. Vegard Robinson Bugge, Raumer Rytter
DNF. Adrian Gjølberg, Raumer Rytter
 
 
Siste dagen i Pinsen er en klassiker i dansk sykkelsport, 4 ganger opp en 1500 meter bratt bakke (8 % i snitt). Mange tilskuere i bakken (Pøt Mølle) gjør at det blir moro å sykle her, men bare for enkelte.
Dette skulle vise seg å bli dagen hvor jeg måtte kaste inn håndklet i ringen. Utrolig mye bråk på campingpladsen hele natten gjorde at jeg sov 4-5 timer og var derfor ganske så trøtt i kroppen mandag morgen, i tillegg føltes mine ben som sement. Skikkelig dårlig kombinasjon.
3. gangen opp bakken måtte jeg gi meg. Beina ville simpelthen ikke mer. En trist måte å avslutte pinsen på, men jeg fikk bevist at formen er hvor den skal være. Nå ser jeg frem til Norsk Syklefestival i Lærdal om 10 dager.
 
 
Resultat Sørwi Race 138 KM
1. Michael Reihs, Team Designa Køkken - 03:13:27
2. Martin Mortensen, Vacansoleil Pro Cycling - st.
3. Kasper Jebjerg, Team Designa Køkken - 03.14:01
DNF. Steffen Karstoft, SK Rye

 

 

Viftekjøring i Danmark

Relaterte artikler: 
Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese

Kommentarer

Knallbra Steffen!! Du har tatt et skikkelig kvante steg i årets sessong. Gleder meg over de fine resultatene dine, og fortsettelsen i årets sessong:))  Men se opp, vi andre kommer, og vi kommer hardt:)))

Knut J.

Knut J.

Marius Ronheim Heiers bilde

Veldig spennende å lese Steffen! Veldig artig å lese om når noen legger hjerte i det. Har veldig lyst å bli med dere i NC bare jeg blir god nok :D *trene mere*

Dag Julius Moes bilde

Artig å lese, åpenbart gode prestasjoner av deg i disse rittene!

Kom nettopp tilbake fra en ukes treningstur med kamerater i Silkeborg (Svejbæk), og syklet søndag mosjonsrittet Trek Århus Rundt - og da opp nevnte Pøt Mølle. De som tror at Danmark er flatt bør ta seg en tur på de Jyske veier :-)

Blåser gjør det jammen meg også! Fra alle kanter..