Du er her

Beste laginnsats fra Lille-40 på mange år!

Stian Petersens bilde

Lille40Lillehammer-Oslo på sluttid 4 timer og 35 minutter viser stor framgang, og mer enn en halv times forbedring fra i fjor! Bare 15 min bak Team BOC/Follo som stilte med 8 mann mer, var en bekreftelse på at SK Rye også bør kunne regnes med i lagkonkurransen fra Lillehammer. 
 

Traseen som benyttes nå er noe mer kupert, hvilket gjør det vanskeligere å opprettholde hastighet på 40 km/t i snitt. Målet om snitthastighet på omkring 40 km/t ble likevel oppnådd! Til dels var snitthastigheten betydelig høyere (43 km/t ved Moelv). Men bilister på handletur skapte noen trafikale flaskehalser gjennom tettstedene ut på formiddagen. I kombinasjon med smal vei langs Mjøsa med redusert asfaltstandard, og hensynet til sikker passering av et betydelig antall deltakere fra Jentetråkket Hamar-Oslo, gikk snittet ned til 40 km/t i den siste delen av rittet. 
 

Laget har sikkerheten i høysetet, og under trening og rittforberedelser har fokus vært på perfeksjonering av kjedekjøringen. I likhet med sesongens tidligere ritt gjennomførte laget Lillehammer-Oslo helt uten velt eller skader. 
 

Den gode stemningen fra Randsfjorden rundt var i behold, med oppmuntringer og bare positive kommentarer blant rytterne. Lagfølelsen har lenge vært sterk i dette laget, og alle insisterte på å ta ut alt i rulla heller enn å kjøre på halen for ”egen vinning”. Det endte med at laget utilsiktet kjørte uten hale praktisk talt helt til mål. Selv om noen måtte slippe underveis, var 10 av 21 startende med helt inn på sluttiden 4:35, og 5-6 ryttere kom ganske raskt etter. 
 

Fellesopplegget i forbindelse med rittet ble opplevd som gjennomtenkt og ikke minst svært hyggelig. For øvrig var topp ytelse fra serviceteam og støttemannskap til uvurderlig hjelp under rittet! Langingen av mat og drikke fungerte prikkfritt. Likeledes ble den krevende jobben å kjøre masterbilen utført maksimalt. 
 

Som sesongens hovedmål Lillehammer-Oslo for Lille-40 en stor suksess, selv om laget ikke nådde målsettingen om pallplass totalt sett. Nr 5 totalt, men nr 3 i lagkonkurransen. På de 18 milene manglet det bare omkring et kvarter på vinnertiden. Får Lille-40 beholde sitt mannskap, med tilskudd av nye ryttere slik at 30 starter fra Lillehammer, er det svært sannsynlig at målsettingen om pallplass lar seg oppfylle neste år.

 

Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese