Du er her

Skilting i Nordmarka

Espen M. Christoffersens bilde
Forum: 

Jon Almaas er jo som kjent ikkje berre ein morsom programleiar men også ein ivrig skiløpar. I ein artig artikkel i Aftenposten tar han eit lite oppgjer med skiltinga i Nordmarka.

 

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article3284431.ece

Ha ha, det stämmer verkligen! Trodde att det var jag med min svenska bakgrund som inte riktigt hängde med på skyltningen. Men det är alltså så att norrmänneni nte heller vet vart de är när de går på ski i Nordmarka :) 

Reidar Onarheim Selvigs bilde

Stakkars pudding (Jon Almås) som ikke vet hvor Skar er. Kjenner igjen noe av problemet fra foreldredugnader i Kjelsås Alpint.  Puddingene fra Heming og Ready ante jo ikke hvor Trollvanns-og/eller Grefsenkleiva var.

På 90-tallet var det dårlig med GPS-er, men hva med kart?

Almås kan jo bli med skigruppa, så kan vi vise ham litt rundt slik at han ikke roter seg bort. Forøvrig er løypa  Sognsvann-Svartkulp-Låkeberget-Hammern gjennom Maridalen mot Skar en slak og fin løype som blir kjørt med stor maskin. Fra Skar må en velge vest eller østsiden av elva. Begge løypene følger veien og stiger en del opp til Øyungen. Anbefaler østsiden fordi den er noe bedre for klassisk diagonalgang.