Du er her

Sterk sesongavslutning av Tord Flydal

Lørdag var det sesongavslutning for juniorer og seniorer på Jessheim. Tord Flydal og William Brekke Johansen har på slutten av sesongen meldt flytting fra M15-16 til juniorklassen. Tord viste imponerende god sykling under fellesstarten. Han kom seg med i det første bruddet, syklet aktivt og kom seg inn til en 6. plass av 88 startende.

Til tross for regn, vind og bare og fem grader varmt var det likevel 88 ryttere som stilte til start i juniorklassen. Av disse var det bare 40 som kom seg til mål. Det var med andre ord en svært våt og kald opplevelse. Dette gjorde sitt til at William stod av etter halvkjørt løp.

Det ble syklet 4 runder à 22,5 km i området rundt Jessheim. Tidlig på første runde gikk det et brudd på 7-8 ryttere hvor Tord også kom seg med. Det var bestemt før start at Tord skulle gå med i første brudd, uansett. Det ble syklet fort, og utbryterne var etter andre passering oppe i en ledelse på nesten 1:30 til den neste utbrytergruppen. Tempoet var høyt, og feltet bak utbryterne delte seg opp i flere mindre grupper.

Ved siste passering var første utbrytergruppe redusert til 4 ryttere, men ledelsen var fortsatt oppe i 1:30. Tord var nå en av de fire som holdt tempoet oppe for å holde avstanden til ryttere som forsøkte å organisere kjøring bak. Rett etter siste passering gikk Tord i asfalten midt i en rundkjøring. Det ble en tidsdifferanse på nesten 15 sekunder før Tord var tilbake på sykkelen. I løpet av noen ganske få kilometer klarte Tord å hente inn igjen de tre andre rytterne.

Omtrent halvveis på siste runde var det slutt på ”kameratkjøringen” blant de fire i ledelsen, alle fra forskjellige klubber. Det ble støting, og de fire rytterne lå plutselig hver for seg, og kjørte de siste 12 km i ren tempo mot mål. Her holdt Tord 3. plassen helt til det gjenstod 100 meter til mål. Der ble Tord passert av to ryttere fra Stavanger, som sammen med ”tempolokomotivet” Stian Saugstad fra Ullensaker, hadde syklet lagtempo for å ta igjen utbryterne.

For oss som fulgte Tord bak fra følgebil, så er det ikke tvil om at dette var løpet hvor Tord tok steget helt opp i toppen av ”elite” junior. Vi gratulerer Tord med hans beste løp ”ever”, så langt!