Du er her

Sykle i Thailand, Laos, Vietnam og Cambodia.

Jørn Brynstads bilde
Forum: 
FANTASITUR PÅ SYKKEL. Vil du være med på din livs mulighet for en sykkelopplevelse?


Turen starter med fly fra Oslo til Bangkok 10. desember 2009. Etter en natt i Bangkok sykler vi første uken nordover i Thailand med følgebil til blant annet Ayutthaya (tidligere hovedstad), Chiang Mai og Chiang Rai. Deretter krysser vi grensen til Laos og sykler i de nordlige fjellområdene av landet. Vi kommer inn i Vietnam ved Dien Bien Phu (kjent historisk sted) og sykler fjellene i nordvest via blant annet Fan Si Pan (Vietnam’s høyeste fjell på 3143 meter). Vi sykler der over et pass på 3000 meter og fram til Sapa. Derfra sykler vi til Hanoi og den koselige gamle delen av byen. Hanoi er stedet hvor man KAN AVSLUTTE TUREN og være hjemme til nyttårsfeiring, eller man vil STARTE TUREN etter julefeiring hjemme. Planen er å feire nyttår i den gamle keiserhovedstaden Hue før vi sykler videre via Hoi An opp i fjellene igjen. Etter fjellene i midtre del av Vietnam sykler vi ned til Nha Trang for bading, og opp igjen til Da Lat. Siste stopp før Saigon (Ho Chi Minh-byen) blir Bao Loc, en fjellandsby hvor mine yngste barn har sin mormor, sin oldemor og mange flere i familie.

Saigon blir en storbyopplevelse, før vi virkelig kommer til landsbygda og fattigdommen igjen i Cambodia. I Cambodia skal vi selvfølgelig besøke Angkor Wat som er et av de store byggunderverker i verden. Området var glemt av vesten fra slutten av 1500-tallet til en fransk misjonær gjenoppdaget det i 1837. Du har ikke sett byggverk før du har sett Angkor Wat!!! Derfra blir det strake veien til Thailand og Bangkok med en flott avslutning sammen med thailandske venner av meg og fly hjem.

Du er velkommen til å bli med på turen. Selv om vi har opplegg med følgebil kreves det at du sykler jevnt og trutt fram til avreise. Det blir mange mil på setet, mye av turen går i fjellene. Jeg har arrangert tilsvarende turer en del ganger tidligere, og har gode kontakter/venner/familie som hjelper til med opplegget. Det å se et land på denne måten blir en helt unik opplevelse for livet med mange gode minner om natur, folk, gjestfrihet og også mye god mat.

På grunn av behov for vaksinering og visumsøknader må du melde deg på til turen senest 9. november. Du er påmeldt når depositum kr 12.000,- er inne på turkontoen senest 9. november.

Pris for turen er kr 25.000,- dersom du følger hele turen. Dersom du følger første halvdel fram til Hanoi er kostnaden kr 21.000,-, og det samme dersom du følger andre halvdel av turen fra Hanoi. Inkludert i prisen er flybillett og all transport/følgebil underveis. Likeså er mat (frokost, enkel lunsj og middag) og drikke inkludert alle dager vi sykler. Når vi har fridager ordner man seg selv. Arrangør tilbyr å ordne med nødvendige visumsøknader, men kostnaden for visum betales av den enkelte. Likeså eventuelle flyplassavgifter og lignende.

Alle må ha en god reiseforsikring, og den må være gyldig fra før flybilletter skrives ut for å være gyldig i forhold til eventuell avbestillingsforsikring.

Den perioden vi skal sykle er en fin tid å sykle i dette området. Været er stabilt, stort sett sol og opphold. Gode temperaturer er det også. Det kan være noe kjøligere høyt oppe i fjellene om natten, men ikke kalt. Det vil bli utarbeidet forslag til pakkeliste for klær, og vi vil ta med felles for førstehjelp og sykkeldeler. Vi bruker selvfølgelig terrengsykler, standarden på veiene er alt fra dårlig til svært bra.

Du trenger ikke bruke mye penger utenom turkostnaden. Alt du ønsker å kjøpe er veldig billig.

For kontakt eller påmelding send til: jorn@brynstad.no

eller SMS/tlf. 91 77 49 08.          Kontonummer er: 0540 04 79528.