Du er her

SK Rye Expresslaget 2010 -Årets kapteinsteam og ressursgruppe

Bjørn Saksbergs bilde

 Expresslaget (XP) har også i 2010 høye sportslige mål. Laget har fra årtusenskiftet dominert store turritt i Norge, og har en rekke seire og rekorder både i lagkonkurranser og individuelt. Rye XP har fått på plass sitt sportslige og administrative apparat foran årets sesong.

Frode Dalen og Rune Morten Johansen vil utgjøre lagets kapteinsteam. De vil være sportslig ansvarlige for satsingen, i nært samråd med ressursgruppa.  Både Frode og Rune Morten sitter med erfaring og kunnskap i å forflytte seg fort fra Trøndelag til Oslo.

Ressursgruppa ledes av Bjørn Saksberg, og består av til sammen fem personer. Gruppa har som ansvar å legge forholdene til rette for den sportslige satsingen, og jobber nært opp mot styret i klubben, 15-timerslaget, sponsorer og andre. Ressursgruppen er avhengig av god kommunikasjon med rytterne. Dette kan selvfølgelig enten skje på fellestreningene, eller via e-post (express@skrye.no) som går til både ressursgruppen og kapteinsteamet. Innspill, kommentarer og forslag til forbedringer ønskes hjertelig velkommen.

Mer informasjon kommer både på informasjonsmøter, forumet, treninger og samlingene utover vinteren og våren. Første samling blir på Sjursjøen siste helgen i januar.

Den sportslige satsingen for 2010-sesongen, har naturligvis Trondheim-Oslo som det store målet. Rye XP har også i år som mål å sykle på 13.00 hvis forholdene tillater dette samt å vinne lagkonkurransen.  I forkant av dette vil laget kjøre en del satsingsritt utover våren. Expressen kommer til å utvikle seg på flere områder foran årets sesong, men vil bygge videre på den sterke erfaringen, entusiasmen og lagånden som miljøet er tuftet på. Rye XP kommer til å stille med et meget sterkt 30-mannslag på startstreken i Trondheim 20.juni.

 

Kapteiner

 Frode Dalen
 

Frode Dalen
Alder:
34

Sportslig bakgrunn: Har tidligere drevet med skihopping og håndball.Begynte med sykling i 1998 i CERES. Vært med og vunnet Lillehammer Oslo flere ganger, og har rekorden der. Meldte med inn i RYE i 2008 og har syklet både NC og ekspress i to år.

Yrke: Jobber som serviceelektriker hos Seko Elektro på Skedsmokorset.

Øvrig info: Født i Oslo, oppvokst på Skedsmokorset og bodd i Fetsund siden 1996.

Er deltidspappa for ei jente på 7 og en gutt på 12.

 

Rune Morten Johansen 
Alder: 37

Sportslig bakgrunn: Startet å sykle i 2003. Syklet mitt første lange sykkelritt i 2004. Syklet da Mjøsa rundt på MTB sykkel. Gjorde også det i 2005. Kjøpte racer i 2006, kjørte da sammen med Frøy på Mjøsa rundt. De to neste sesongene kjørte jeg sammen med Bærum, vant Lillehammer-Oslo begge gangene. Har i tillegg kjørt mange MTB ritt. Sesongen 2009 kjørte jeg sammen med Rye ekspressen noe som gå mersmak. Trente litt i underkant av 600 timer i 2008. Trener mest på sykkel i tillegg blir det noe løping og ski på vinteren.

 Yrke: Er utdannet som slakter/kjøttskjærer. Jobber som slaktemester på Furuseth slakteri AS på Dal. Har jobbet der siden jeg var 18 år.

Er født på Lillehammer og oppvokst i Gausdal. Har bodd i Feiring siden jeg var 20 år noe jeg stortrives med!!

 

 

 
Ressursgruppa

Bjørn Saksberg, leder
Alder: 37
Sportslig bakgrunn: Begynte min karriere i BOC med å vinne styrkeprøven sesongen 1999. var med å starte BOC elite sesongen 2002. Syklet da norgescup i to sesonger. Meldte overgang til Rye ekspressen i 2004. Har siden vært i dette miljøet. Syklet norgescup sessongen 2006. Var leder for NC (norgescupgruppa) sesongen 2007 og 2008.
Yrke: Sivilingeniør byggeteknikk. Jobber som prosjektleder i Cowi AS.
Øvrig info: Opprinnelig fra Ihle på Toten, bosatt i Oslo siste 11 år.

 

Erik Schøyen, økonomi
Alder: 48
Sportslig bakgrunn: Allsidig bakgrunn fra forskjellige idretter, men det var aktiv fotball som var hovedidrett før i tiden. Har syklet på Expressnivå siden 1995 (Rye 1995-96, BOC 1997-2003 og Rye 2004-2009). Har syklet Styrkeprøven 9 ganger.
Yrke: Ansvarlig for import og regnskap i Interdental Tanntekniske Laboratorium AS
Øvrig info: Født og oppvokst i Oslo. Er deltidspappa og har 2 døtre. Etter mange år som offisiell vinterhater, har interessen for både bortover- og nedoverski kommet sterkt tilbake. Er utrolig interessert i musikk.

 

Ole Petter Storstad, sekretær
Alder: 36
Sportslig bakgrunn: Syklet to år med Rye XP. 1 fullført DSSP (2009). Tidligere aktiv landevegssyklist i junioralder. 3 sølv fra junior-NM langrenn.
Yrke: Sivilingeniør elektronikk. Jobber i Avinor Flysikring.
Øvrig info: Født og oppvokst på Verdal’n, bosatt i Oslo de siste 10 årene. Liker å være allsidig og delta på mye forskjellig i tillegg til syklinga med Rye XP, bla Birkentrippelen og litt multisport.

 
 
 

Terje Strøm, samling- og logistikkansvarlig
Alder: 44
Sportslig bakgrunn: Ingen. Begynte å sykle med Rye i 1997. Har syklet med Rye Expressen siden 2004. Har syklet Styrkeprøven 12 ganger.
Yrke: IT. Er DataBaseAnsvarlig for Varehuset i Gjensidige.
Øvrig info: Født og oppvokst i Oslo. Er gift og har en datter på 16 år. Elsker å være ute hele året. Om vinteren blir det lange skiturer og om sommeren blir det primært sykkel.

 

Erik Johansen, logistikkansvarlig
Alder: 43
Sportslig bakgrunn: Ingen. Syklet Trondheim-Oslo 4 ganger, 3 ganger som lagleder for Rye15. 
Yrke: Utdannet siv. ing. Jobber med IT i EDB Businesspartner. 
Øvrig info: Født i Köln, Tyskland og oppvokst Köln, Stockholm, Paris og Kolbotn. Er gift og har ei datter på 16 måneder. Elsker å konkurere. Som logistikkansvarlig vil jeg bidra til at XP kan ha fullt fokus på å sykle fort, fort, fort....

Relaterte artikler: 
Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese