Du er her

Rye med juniorlag på landevei i 2010

Når hadde Rye sist et juniorlag på landeveien med ambisjoner om å kjempe i toppen av Norgescuppen? I 2010 vil Rye ha det! . Andreas, Tord og William har gjort seg bemerket med gode resultater på landeveien gjennom en årrekke. Heldigvis har Rye fått øynene opp for hvilke talenter og potensialer disse ungguttene har. 

Sportsklubben Rye vil i 2010 ha et juniorlag på landevei bestående av fem første års juniorer. Guttene ønsker seg langt flere med på laget, men et sted må vi starte, sier guttene. Laget består så av unge og talentfulle ryttere som har kapasitet og ambisjoner til å kjempe om NM-medaljer, og om mulig representere Norge i internasjonale mesterskap.  

 

Sportsklubben Rye har gjennom flere år nedlagt betydelig arbeid og ressurser på å rekruttere barn og ungdom til sykkelsporten. Tiden er inne for å sette fokus på de virkemidlene som må til for å tilrettelegge for Ryes utvikling av ”eliteryttere” i juniorklassen. Det er viktig for ungguttene å høre at Rye virkelig ønsker dem, og at Rye vil tilrettelegge for en "elitesatsing" for juniorene på landevei.  

 

Fem første års juniorer i 2010

De som så langt har meldt sin interesse for å sykle på Ryes juniorlag i 2010 er William Brekke Johansen, Tord Flydal, Kristian McGeorge, Dag Frode Trollebø og Andreas Døssland. Her kommer en kort presentasjon av guttene:
 

William Brekke Johansen

William har sin bakgrunn som aktiv skiløper. Han har syklet aktivt for Rye i tre år. I 2007 oppnådde William som 14 åring en 14.plass i UM fellesstart. For øvrig har han noen topp 10 resultater fra klasse M13-14 og M15-16.
 
I 2009 var det først dette året William virkelig har satset på landeveissykling. Han har fått etablert et samarbeid med sin trener er Njål Engløk som har bakgrunn som syklist. Et organisert treningsopplegg har gitt William stor fremgang i 2009. Vist stabilitet i fellesstarter spesielt, og har kun en plassering utenfor topp-10. Har vært på treningsleir i Toscana i 2009 og syklet mot internasjonal motstand.
 
Av de beste resultatene i nasjonale ritt, med stor deltagelse fra hele landet, har William i 2009 i klasse M15-16 følgende plasseringer:
·         etappeseier fellesstart i Bula Petit Prix,
·         etappeseier fellesstart i Hero Petit Prix,
·         etappeseier fellesstart i Østfold 3-dagers
·         I UM 2009 ble det en 8.plass i fellesstart og nr 37 på tempo. Seier sammenlagt i Oslo Landeveiscup, etter fem 2.plasser som tellende resultater.
I mars-april 2010 skal William trene og sykle for det italienske juniorlaget Ambra Cavallini Vangi. Målet er å trene godt og jevnt frem mot sesongstart. William ser frem mot en ny spennende sesong, og håper at fremgangen vil fortsette i 2010.  
 
 
 
 

Tord Flydal

Tord begynte høsten 2009 på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum. Han har vært aktiv syklist i to sesonger. Tidligere spilte Tord fortball for Kjelsås og Skeid. Han var og på kretslaget i fotball, før han bestemte seg for en individuell idrett. 
 
I vinter vil Tord følge treningsopplegget på NTG. I mars har skolen treningssamling på Mallorca. Tord ønsker å satse på sykling, og han har gode fysiske forutsetninger og sterk vilje til å utvikle seg videre og nå sine mål. 
 
 
Av resultater i 2009 har Tord blant annet 3. plass på en etappe i fellesstart under Eidsvoll 3.dager. - 3. plass i fellesstart og gateritt under Østfold 3 dagers. 3. plass Mega Mila, 10 km tempo og 3.plass på Nes Mila - 2. plass Eidsvoll-Oslo - Styrkeprøven - 2. plass i lagkonkurransen i U6 med laget Team Trimtex - 6. plass i fellesstart under avslutning av Kalas-cup for juniorer. 2. plass sammenlagt i Oslo Landeveiscup etter to førsteplasser og tre tredjeplasser.  
 
 

Kristian McGeorge

Har vært medlem og syklet med Rye i flere år, men hadde sin første aktive sesong på landeveien i 2009. Han har syklet aktiv og vist en positiv utvikling i 2009. Under Asker Petit Prix og Østfold 3-dagers var Kristian blant de 20 på resultatlista. Han fikk en 7. plass i bakketempo Grefsenkollen opp under Hero Petit Prix.
 
Målet for Kristian er å videreutvikle seg som syklist gjennom å trene godt frem mot sesongstart i 2010. Treningen vil bestå av mye langrenn, noe sykling ute med piggdekk og en god del økter med spinning. Målet er å delta i flere ritt som Norgescup/Kalascup og Oslo Landeveiscup i 2010.  
 

  

Dag Frode Trollebø

Dag Frode begynte høsten 2009 på Wang Toppidrett på linjen basis utholdenhet (langrenn) i Oslo. Målet er å utvikle idrettsferdigheter, noe han vil ha stor glede av innen så vel langrenn som sykkel.
 
Dag Frode er medlem av Sportsklubben Rye og Njård skigruppe. Han har de siste 3 årene syklet i Ryes landeveisgruppe, og i tidligere år deltatt i enkelte nasjonale og regionale ritt. I 2009 har Dag Frode fått syklet lite grunnet en skade og operasjon. Fra tidligere år har han en 13. plass sammenlagt i Eidsvollrittet i 2007 i klasse M13-14. I 2008 har han en 4. plass fra Oslo Landeveiscup sammenlagt.  Dag Frode har en rekke gode plasseringer fra skirenn gjennom mange år.
 
Målet for 2010 er å være tilbake på resultatlista der han var for ett år siden. Dag Frode vil neste år delta i Norgescup og andre større ritt. I vinter skal Dag Frode gå aktivt langrenn for Njård. Hans ambisjoner på ski er å hevde seg i toppen på landsbasis innen Norgescup og junior NM.
 
 

Andreas Døssland

Høsten 2009 begynte Andreas på sitt første år på sykkellinja ved Norges toppiddrettsgymnas i Bærum. Her får han god oppfølging på veien med å legge et best mulig grunnlag for neste sesong. Andreas har ønsker og ambisjoner om å satse videre på en femtidig sykkelkarriere. 
 
Andreas stilte opp i sitt første sykkelritt som 10 år gammel i Ungdomslekene i 2003. Siden har han vært en av de mestvinnende barne- og ungdomsryttere i Norge med flere pallplasser fra så vel landevei som terrengsykling. Andreas har vært allsidig i sin idrettskarriere som aktiv innen ski, løping, triatlon og sykkel. Som 13-åring løp Andreas 10 kilometeren i Sentrumsløpet på tiden 37:07, raskere enn hva noen 13-åring før hadde løpt distansen tidligere.  
 
Andreas hadde talent for løping, likevel ble sykkelsporten som lå hans hjerte nærmest. I 2009 har han en rekke etappeseiere, seiere sammenlagt, ungdomsmester i tempo, og ikke minst hvor han under Kalas Mila syklet 10 km tempo på tiden 13:43. Ingen i klasse M15-16 har tidligere syklet distansen raskere.  Han slo dermed Edvald Boasson Hagen sin gamle rekord i samme løype med 13 sekunder fra UM i 2003.
  
 
 
 

 

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese