Du er her

Rapport fra treningstur i Provence i påsken 2010

Hele gruppen klar for dagens tur.Rapport fra barne og ungdomsgruppa sin treningsleir i Frankrike – Lorgues i Provence.

Dag 1
 
10 ryttere, en trener og 5 voksne dro søndag 28. mars ned til Lorgues i Provence for en ukes trenings opphold for landeveisykling. Etter en forsinkelse på ca. 2 timer på grunn av teknisk feil på fly kom vi avgåre.
Etter ca. 3 timer landet vi på Nice flyplass - godt vær ca. 16 grader. Ble møtt av vertskapet på vårt hotell med 2 ekstra biler for å få hjelp til transport av alle sykler/sykkelkofferter. Hentet leiebiler og leiesykler som sto klar, og så bar det avgåre til Lorgues – ca. 1 time og 20 min. kjøring fra flyplassen i Nice.
Lorgues er en liten velhold by fra 12 hundre tallet med smale gater og velholdte hus. Her er det kun 2-3 overnattingssteder, og en 4-5 spisesteder i tillegg til diverse butikker. En utrolig sjarmerende liten by.
Etter innsjekk hos verdens hyggeligste vertskap, og litt lunch på takterrassen ble det tid til en liten sykkeltur i nærområdet. Svigersønn på stedet, Matts Berger, er landeveissyklist i Frøy og kjentmann i området. Vi var så heldig å ha han med oss i sykkelfeltet som guide hele uken – noe som gjorde sykkelopplevelsen enda bedre da han viste om alle de fine sykkelveiene i området.
Dagen ble avsluttet med et hyggelig felles måltid i Lorgues.
 
Dag 2
Våknet opp til godt vær. Denne dagen ble det 2 lette sykkelturer – en før og etter lunch. Rytterne kunne sykle i korte trøyer og bukser – det var lenge siden sist! Alle storkoser seg.
 
Dag 3
Været har endret seg – det regner og blåser. Det blir en lengre kald sykkeltur med følgebil. Flere må kaste inn håndkle og sette seg i bilen de siste 2-3 milene på grunn av kulde.
På ettermiddagen kommer solen, og vi drar alle sammen på utflukt til Cannes (dessverre uten Sylvi som da var litt syk).
 
Dag 4
Strålende vær i dag. Det ble en rolig tur på ca. 2,5 timer på formiddagen. Etter lunch ble det tempodrag i nærområdet. De voksne hadde et kulturbesøk på en av distriktets vingårder. Sylvi friskner til på ettermiddagen. Alle hadde en fin dag.
 
Dag 5
Ukens lengste og flotteste tur. Greit vær, men en del vind. Vi skal innover i landet og kjøre over 6 stigninger, den høyeste på 1200 meter. Alle er med og gjennomfører med glans. Fantastisk natur med bratte fjell og dype daler – området vi sykler i kalles Frankrikes Grand Canyon. Total sykkeltid blir 6,5 timer på tilbakelagt 14 mil. Det fortæres mengder med mat og drikke fra følgebilen i tillegg til innlagte stopper for lunch og mellommåltider.
Dagen avsluttes med en hyggelig felles middag i Lorgues.
 
Dag 6
Rolig restitueringstur ned mot kysten – til Port Grimaud. Godt og varmt i været – ca. 17 grader. Alle er i fin form. Flere voksne drar på nok et kulturbesøk på en fantasisk vingård i nærheten av Lorgues. På ettermiddagen drar vi på felles utflukt til Sant Tropez. Her er stedet hvor jetsettene samles, og det vrimler av store yachter og dyre biler. Turen hit var meget vellykket.
 
Dag 7
Været fortsetter å være bra. Det blir en rolig 3 timers tur i nærområdene. På ettermiddagen må sykler pakkes, og morgendagens hjemtur forberedes. Dagen ble avsluttet med en hyggelig felles middag i byen.
Totalt har rytteren tilbakelagt ca. 650 km. i løpet av denne uken under helt topp forhold. Bedre sykkelveier og sykkelområdet er det vanskelig å oppdrive. Alle er enig i at dette hadde vært en fantasisk tur, og alle vil tilbake til neste påske. Reservasjon er allerede lagt inn. 

Fint driv i idylliske områderVelfortjent pause etter tøff oppstigningHele gruppen klar for dagens tur.Full fart opp fjellene med følgebil bak.

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese