Du er her

Noen sikkerhetsregler

Per Christian Dæhlins bilde
Forum: 

 

Hei

Det er en del sikkerhetsregler som gjelder når man sykler sammen med andre.

Du må ha hjelm. Uten hjelm - ingen trening

Slipp aldri styret med begge ­hender. Alltid minst en hånd på bremsen.

Blir du sliten så legg deg bak. På trening kan vi gjøre noe med farten. Ligger du alene på halen så skal du sitte rett bak venstre rekke.

Hold alltid forhjulet ditt bak hjulet foran. Et hjul som glir opp på siden av det foran er oppskrift på velt fordi alle vingler litt.

Øynene sitter fremst. De fremste har ansvaret for å unngå å sykle i hull og for å ikke småsvinge for å unngå disse hull og sprekke. De fremste må velge den beste veien for deg selv og de bak slik at hele rekken av ryttere kommer trygt forbi hull og sprekker. Følg hjulet foran. Anvis hull og sprekker hvis det er nødvendig, men det er viktigere å ikke kjøre i hull med en hånd på styret enn å anvise hullet for de bak. Rop evt. «hull» hvis du ikke kan/vil slippe styret.

I bakker så blir ofte laget trykket litt sammen (trekkspill) når vi slakker av på farten inn i bakken. Det er viktig at de fremste gir litt ekstra for å holde farten inn i bakken så de bak slipper å bremse i bunnen av en bakke. Pass spesielt på at forhjulet ditt har god avstand til bakhjulet til han foran deg. Hvis han reiser seg så flytter han sykkelen 20-30 cm nærmere deg. Ligger du for nær samtidig som du vingler litt så velter du. Og det gjør også de bak deg.

Når du reiser deg. Tråkk pedalen ned samtidig som du reiser deg. Da øker du farten litt og du flytter ikke sykkelen så mye.

Aldri bremse brått (f.eks. hvis du mister en flaske eller hvis noen roper hull). Bråbremsing (og generelt rotete kjøring) fører til velt. Bremsing i felt er det farligste vi gjør. Vær ekstrem forsiktig med det.

En hånd i været når vi må bremse foran kryss etc. På vanlig vei skal vi aldri trenge å bremse når kjedet flyter.

Skal du spise eller drikke - gjør det bak i gruppen når vi kjører kjede. Ikke drikkeflaske foran i kjedet.

Snyt deg når du er bakerst. Må du ellers så snyt deg ned i ditt eget fang eller på din egen sykkel. Ikke på naboen.

Aldri telefon eller musikk på øret.

Se fremover. Ikke snu deg, det som er viktig for deg skjer foran deg.

Ingen langing (av f.eks. flasker) i feltet.

Sykkelen skal være vedlikeholdt slik at ingen ting kan falle av i fart. Det være seg drikkeflasker eller setevesker.

mvh
per chr.