Du er her

Dagens bakketrim og torsdagens kjedekjøring med tempodrag (22.april)

Per Christian Dæhlins bilde
Forum: 

Det var en sur og kald tur opp til Tryvann i dag. Første gang vi har hatt snevær på denne treningen. Håper det også blir den siste :-)

Torsdagens trening fra Kjeller dreier seg i første rekke om å få kjedet til å fungere bedre og jobbe med å bli kvitt lukene. Farten vil nok generelt ligge litt over farten vi holder i helgene. Runden vi skal kjøre er litt over 60 km. I tillegg skal vi kjøre et par tempodrag. De er litt forskjellige.

Det første starter på nordsiden av Gardermoen det veien går over tunnelen til Flytoget. Vi kjører et drag på ca 6 km. Vi avslutter draget ved en ca 1 meter lang en hvit strek på tvers av veien. De som kommer først venter litt bortenfor streken der et gammelt jernbanespor krysser veien. (Ikke i krysset der vi har ventet tidliger. Der skaper vi trafikkproblemer når vi er så mange.) Vi skal kjøre draget for full gass og det er meningen at noen skal falle fra etter hvert. Hvis vi er over 25 mange så deler vi oss inn i grupper på ca 10 mann. Alle skal ta ut det de klarer av kraft, fart og puls på dette draget og selv om man faller fra så skal man kjøre det man klarer helt inn.

Drag to starter rett etter jernbanebroen syd for Jessheim. Her skal vi kjøre så raskt vi klarer som lag hele veien. Det er ikke meningen å sprenge feltet, men noen vil uvergelig bli kjørt av. Etter noen hundre meter er det en dump. Der skal vi dra på. Maks fart ned i dumpen og så skal vi holde farten best mulig over toppen etter. Vår "rekord" over toppen er 56-57 km/t. Den bør vi slå i år. Men det krever av kjedet fungerer og at alle står på i dumpen. Draget er ikke over med det. Vi fortsetter noen kilometer til. Veien er ikke helt flat bortover her så vi får testet hvor fort vi klarer å kjøre når kjedet fungere. Draget er slutt når vi kommer til bort mot bensinstasjonen før Kløfta. Der stopper vi og venter på de som har falt av.

Det er mye sprekker i veien på denne strekningen. Det første strekket er de lange veikanten. Da må vi inn i kjørebanen. Ca. halvveis i dumpen så flytter sprekkene seg ut til midten av veien. Da må vi inn mot kanten igjen. Det er noen hvite streker som markere de verste sprekkene. Kjør slik markeringene viser.

Senere i sesongen skal vi også ta med noen drag på sletten mellom Leirsund og Åråsen. Men det kommer vi tilbake til senere.

Vel møtt på trening på torsdag.

mvh
per chr.

Martin Stabenfeldts bilde

Hei,

Blir veldig glad om noen har plass i bilen til meg og en sykkel.
Gi beskjed! :-)

 

Mvh,
Martin -  Grünerløkka
Tlf: 93441707

Martin Stabenfeldt

Hva er beste sykkelrute opp til Kjeller? Er det via Sinsen/Trondheimsveien/Gjelleråsen (som er min vanlige rute), langs E6 opp til Hvam, eller fins det alternative ruter?

Willy Hugo Nordness bilde

Jepp, det du beskriver som din "vanlige rute" er nok den aller beste, du har faktisk en prima sykkelvei/bane fra A til B !

 

 

~Fuji~

Jon-Ivar Lunds bilde

Alternativ rute er Østre Aker (rv 163) til Lørenskog-Fjellhamar-Strømmen-Skjetten-Hvam. Her er det nok av muligheter til å ta feil, så litt kjennskap til lokale snarveier er en fordel. 

Linux Registered User # 195305