Du er her

Treningen tirsdag 27. april flyttes til Kjeller kl 18.00

Per Christian Dæhlins bilde
Forum: 

Tirsdag kl. 18.00

Vi skal kjøre årets første ritt-test.

Det blir en kort gjennomgang av hvordan vi skal kjøre, hvordan veklsingen mellom lagene skal foregå etc, før vi kjører fra Kjeller kl. 18.15. Det gir oss god tid til å kjøre runden på 75 km før det blir mørkt.

Skal vi kunne kjøre med litt trøkk på testen så kan vi ikke ha et ritt 36 timer senere og Enebakk rundt er kl. 09.00 på lørdag, så vi må derfor fllytte testen fra torsdag til tirsdag. Det betyr at bakkedragene denne uken utgår. Det er synd at vi går glipp av disse, men vi får ta det ut med litt ekstra fart på flatene. Bakkene skal gå rolig. Kjører vi bakkene for fort så taper vi mye mer på at vi ikke får opp farten på flatene enn vi vil vinne i bakkene.

Det kan være greit å ha tatt en titt på ruten vi skal kjøre og hvis du skal ha med med GPS så kan du legge in ruten. Se http://kart.gulesider.no/m/pPz9y

Vi starter på bussholdeplassen litt forbi Skedsmokorset, så vi kan få stilt opp på to rekker før start, og vi slutter litt før rundkjøringen på Skedsmokorset når vi kommer tilbake, så vi ikke avslutter med full fart gjennom en rundkjøring uten at det er nødvendig.

Vi skal kjøre i ritt-modus. Det betyr at vi kjører med to lag som ligger tett på hverandre. Lagene bytter på å dra hvert 20-30 minutt. Avstanden mellom lagene er viktig og vi skal jobbe spesielt med denne og med å unngå luker i venstre rekke i det fremste laget. Luker i denne rekken ender opp som luft foran de de fremste i det bakre laget. Plassering av laget i kjørebanen, øynene sitter fremst, slik at vi kjører utenom hull og sprekker er også viktig og vi må begynne å tenke på avstanden mellom rekkene, spesielt i front. Og som alltid må vi jobbe med fartsregulering i front slik at vi ikke får unødvendige luker. Artikkelen om lukefri kjøring har du vel lest allerede :-) http://www.sportsklubbenrye.no/node/11774

Ritt-modus betyr også at vi ikke stopper for punkteringer eller tekniske problemer. Derfor må alle ha med seg det de trenger for å kunne fikse en punktering etc. Dvs. dekkspaker, en slange og en god pumpe. Gjerne også en ekstra kjedelås eller et kjedeverktøy. Sørg også for at sykkelen din er i orden. Vask, smør og kjør med maks luft i hjulene. Trenger du å bytte dekk så gjør det helst på lørdag så de ikke er helt nye. Får du trøbbel med sykkelen slik at du ikke kommer deg tilbake til Kjeller på egen hånd så henter vi deg etter treningen. Mitt mobilnummer er 98881788. Geirs er 99517285. Da kan det også være greit å ha tatt en titt på kartet på forhånd slik at du vet sånn noenlunde hvor du er hvis du blir stående med en punktering :-)

Vi skal kjøre denne ritt-testen tre ganger i løpet av sesongen slik at vi ser utviklingen vår som lag. Derfor skal vi kjøre med trøkk. Treningen sist torsdag var den første i år hvor vi hadde over 30 km/t i snitt. Det bør gå en del raskere på tirsdag.