Du er her

Bjørn Arvnes er død

Reidar Onarheim Selvigs bilde
Forum: 

Den kjente birkebeineren Bjørn Arvnes er død - 64 år gammel. Han tapte dessverre kampen mot kreftsykdommen torsdag for en uke siden.

Bjørn var tidligere landslagsløper, trener, OBIK-deltaker og en av de med flest klasseseire i Birken (både ski og sykkel).  I tillegg representerte han firmaer tilknyttet skimiljøet,  bl.a. med skimerkene Epoke og Madshus samt  Swix og Maxpulse.

 

Jeg husker Bjørn som dyktig innleid teknikktrener for Kjelsås på 70-tallet og som produktekspert under handlekvelder mens jeg jobbet hos Torshov Sport .

 

Sørgelig skihilsen Reidar.

 

Leif Ivar Soleims bilde

Dette er trist for skimiljøet. Jeg hadde gleden av å møte Bjørn Arvenes på forskjellige skirenn. Han var mer en villig til å dele på informasjon angående alt fra skismøring, utstyr og trening. Han satte også standarden for skiløpere og var malen for om man hadde gjørt bra eller ikke. Man kunne høre folk si "2.20 bak Arvenes, jeg er meget godt fornøyd" etter et OBIK renn. Jeg slet en periode med dårlig glid på OBIK-rennene under meget kalde forhold og kom i snakk med Bjørn. Han mente at var bare å glemme pulver og legge under den vanlige CH4 glideren. Prøv det neste gang sa han og det fungerte. Han delte alle sine erfaringer med de som spurte. Så dette er sørgelige nyheter for skimiljøet og de som kjente ham.
 
Leif Ivar Soleim