Du er her

Rapport fra landeveisrittet Østfold 3 dagers.

 

Østfold 3 dagers består av tempo og gateritt i Fredrikstad og fellesstart i Halden på hver sin dag. Dette er et stort arrangement med 70-80 ryttere i klassene M15/16 og M-junior. Det var bra deltagelse fra Rye B&U med 4 ryttere i M15/16 (Petter Karstensen, Aleksander Bergby Henriksen, Ole Forfang og Adrian Henriksen), 3 ryttere i M junior (Halvord Landmark Tandrevold , Tord Flydal og William Brekke Johansen) og 1 i K-junior (Sylvi Sommer). Det var også deltagelse fra K-elite og M-elite fra Rye.

 

Tempoløypa var tøff med mange bratte kneiker både opp og ned. Været denne dagen var bedre enn spådd, og alle gjennomførte på respektable tider.
Gaterittet på lørdag går i en runde på 1,3 km. i sentrum av Fredrikstad og her er det skarpe svinger og stor fart. Heldigvis holdt regnet seg borte, så det var tørr asfalt å kjøre på. Dette er en krevende øvelse da det i M15/16 og K junior skal kjøres i 30 min. og M junior i 40 min. før det så ringes for de siste 2 runder.  Treneren Egil Aasheim kom ned på lørdag til gaterittet og hadde en gjennomkjøring av løypa samt kjørte oppvarming. Dette var inspirerende og Egil som gammel gateritt spesialist hadde mye kunnskap som kom Rye rytterne til gode. De fleste kjørte meget bra, og alle i M15/16 gjorde ”all time high” prestasjoner innen denne grenen.

 

Fellestarten på søndag gikk fra Fredriksten festning i Halden startet kl. 09.00 (det vil si oppmøte før kl. 08.00 og av reise hjemmefra for de fleste Rye ryttere ca. kl. 06.30) for M15/16 og M junior, mens K junior startet først kl. 11.45.   M15/16 og K junior kjørte totalt 80 km. med 2 runder a 40km. og M junior kjørte en stor runde på ca. 120 km. Dette er også betegnet som en hard fellesstart med flere lange og seige stigninger.   I M junior så kom alle 3 ryttere inn med hovedfeltet. I M15/16 kom en med hovedfeltet helt inn og de andre i felt noen minutter etter. Dessverre måtte en av rytterne i M15/16 og vår eneste i K-junior bryte fellesstarten.

 

Oppsummert var det en fin helg med topp innsats og gode resultater – og spesielt var de fleste meget godt fornøyd med gaterittet.

Full fart for Ole og Alexander i gaterittetGod stemning i Rye teltet før start

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese