Du er her

Tirsdag/torsdag swap

Kristoffer Solems bilde
Forum: 

Som du såvidt nevnte i går Nils Jørgen skulle vi byttet om tirsdag og torsdag denne uken slik at rullekjøringen blir på tirsdag og tempoen på torsdag?

 

Og da så jeg at det var gjort allerede...kaffe neste

 

Kristoffer S.

Nils Jørgen Mittets bilde

..her går det fort i svingene.. det var nemlig noe jeg tenkte i mitt hode. Har ikke diskutert det med Geir enda.. *ringe Geir*

 

Nils Jørgen

Kåre Furulunds bilde

Hei karer.

Er det ikke for tøfft med tempo Torsdag når det er ritt Søndag morgen, kunne vel ha tempo på Tisdag slik at bekymret og urolige Furulund har fått det ut av kroppen til Søndag. Tuller litt. Jeg er klar uansett, men tenkte at tempo trening sitter lengere i en vanlig trening.

Kåre

Nils Jørgen Mittets bilde

Trener vi en kort og hard økt torsdag har du hele fredag og lørdag til restitusjon. En kort og rolig sykkeltur lørdag vil også være positivt for beina. Nok søvn og nok mat disse to dagene, samt et karbohydratrikt måltid etter trening torsdag bør i utgangspunktet være mer eller mindre optimalt.

 

Bakgrunnen for byttet var faktisk å få litt mer restitusjon. En lengre økt med halvhard rullekjøring tirsdag vil være tyngre å restiuere fra enn en 4 intervaller av forholdsvis kort varighet. Noen drag litt lengre opp i sonene vil også gjøre kroppen forberedt på at det skal skje "noe snart".

 

Erfaringsmessig er dette en grei oppskrift. VI er inne i en periode nå hvor vi skal begynne å korte litt ned på lengde på treninger og fokusere på intensitet i stedet. Det er for å bygge toppform og overskudd frem mot DSSP. Når det er sagt er vi alle forskjellige. Noen trenger mer tid på å restituere seg enn andre, og det må man selvsagt ta hensyn til. Det må dere føle litt på selv også.

 

Nils Jørgen

 

 

Geir Pettersens bilde

Enig med Nils Jørgen.

 

Dette er individuelt og hver enkelt må gjøre sine egne vurderinger, men min erfaring er ihvertfall at man normalt trenger to hele dager på å restituere seg skikkelig fra en hard treningsøkt. Med hvile og en kort og lett tur på lørdag burde beina være helt fine til søndag.

 

Det burde uansett være lettere å restituere seg fra en tempoøkt enn fra en rullekjøringsøkt slik vi kjører treningene nå. På rullekjøringsøkta sist torsdag klokket jeg inn 3:20 (syklet til/fra trening). Vi lå mye oppe i sone 3. På rullekjøringsøkta denne uken legger vi opp til omtrent det samme, m.a.o langintervall/fartslek i sone 3 store deler av økta.