Du er her

Vi kjører ikke Mjøsa Rundt i 2010

Per Christian Dæhlins bilde
Forum: 

Geir oppdaget tidligere i dag at påmeldingsfristen vi har fått oppgitt på e-post fra Feiring IL som arrangerer Mjøsa Rundt ikke er den samme som det de opererer med på påmeldingen sin. De stenger påmeldingen onsdag kl. 23.59 og ikke kl. 12 natt til lørdag som de har skrevet til oss. Jeg har hatt en kommunikasjon med dem om dette. Rittleder mener vi må holde oss til påmeldingsfristen som står på deltager.no og ikke det som de har kommunisert i en e-post. Han mener også at problemet med folk som blir syke var et særtilfelle i 1999. Så da står vi der. Påmeldingsfristen er onsdag kveld. Selv om vi bestemte oss for å kjøre rittet i dag så vil det være folk som ikke når påmeldingen onsdag kveld siden de vil få info om den tidsnok. Den direkte kostnaden for laget som helhet vil derfor være på 20-25.000 for å delta på rittet.

Værmeldingen har blitt bedre de siste dagene, men den er fremdeles ganske usikker. Det ligner litt på situasjonen i fjor hvor værmeldingen ble bedre slik at vi bestemte oss for å kjøre rittet. Og det har vel aldri regnet så kraftig på noe ritt jeg har kjørt. Nå regnet det mest mens vi var på den nye veien syd for Gjøvik og på østsiden av Mjøsa og det er vel ikke de verste områdene med avrenning fra landbruket. Og jeg vet ikke om noen som ble syke i fjor, bortsett fra meg selv. Og det var trolig fordi jeg var frøs på meg en kraftig forkjølelse eller noe slikt, og ikke det som blir beskrevet i den vedlagte rapporten fra Folkehelsa. Se evt her  - https://docs.google.com/a/skrye.no/Doc?id=dd9zbqq_1f5psdsdn&btr=EmailImp...

Nå er det bare en liten risiko for regn. Det er fem dager til rittet og værmeldingene er ikke sikre så lang tid i forveien. Og er man kynisk så vil laget vil tåle å miste et par mann uten at det egentlig får konskvenser for laget. Litt værre for den eller de som blir syk. Men det kan og bli bli en kjempehelg med flott vær uten antydning til regn.

Alternativet for oss er at vi på søndag kjører en runde på 4-5 timer som går rolig, men at vi mot slutten legger inn en raskere periode på 30 minutter med ritt-tempo før vi avslutter med 30 min rolig. Da vil vi kunne kjøre en vanlig tempoøkt på torsdag og alle vil være restituert til en vanlig runde med bakkedrag neste tirsdag. Kjører vi Mjøsa Rundt så må vi ta kvaliteten ut av begge disse øktene på grunn av rittet. Tempoen på torsdag ville måtte gå rolig for at vi skal være klare for rittet og tirsdagen ville forsvinne til restitusjon. Målt i treningskvlitet kommer vi neppe dårligere ut av det enn ved å kjøre Mjøsa Rundt. 

Det vi mister med å ikke kjøre Mjøsa Rundt er aspektet rundt og logistikken ved å kjøre ritt. Du må sitte lenge på sykkelen. Vi stopper bare en eller to ganger i løpet av 6 timer og 40 minutter. Du må drikke og spise på sykkelen. Du må jobbe raskt på matstasjonen med å fylle flasker eller sekk etc. Punkterer du så blir du kjørt opp igjen av følgebilen etc. Men alt dette gjorde vi under Randsfjorden Rundt og delvis i helgen som var.

Min konklusjon er at vi ikke kjører Mjøsa Rundt. Personlig vil jeg savne et ritt jeg har kjørt åtte ganger, men fordelene for laget er ikke verdt risikoen og omkostningene. Men hvis du mener at vi skal kjøre Mjøsa Rundt så vil jeg gjerne at du sender meg en e-post eller lar høre fra deg på forumet.

per chr.