Du er her

Treningsopplegget frem mot dssp

Per Christian Dæhlins bilde
Forum: 

Vi er på ferdig med en fase med mengde og over i en fase hvor det er kvalitet i treningsarbeidet som er viktig, før vi avslutter med en formutsløsingsøkt før Trondheim-Oslo.

Mengden må ned slik at den ikke kommer i veien for restitusjonen før og etter kvalitetsøktene - slik Hafjellturen har gjort for mange denne uken.

Vi kjører en hard kvalitetsøkt både på torsdag denne uken og på tirsdag neste uke. Økter vi i utgangspunktet hadde "mistet" hvis vi skulle ha kjørt 6-7 timer med ritttempo denne helgen. Til helgen skal vi bare kjøre rundt 4-5 timer i rolig tempo. Vi starter fra Årvoll, og mot slutten av helgens økt skal vi kjøre rundt 30 min med ritttempo for å få et fartselement. Etter det "draget" er det viktig at du får i deg proteiner så raskt som mulig. Gjerne mens vi avslutter med 30 min rolig visping slik at restitusjonen allerede starter før økten er over og slik at vi er klare igjen til tirsdag.

Tirsdag neste uke blir det bakkedrag i Tryvann. Det blir trolig den siste Tryvannsøkten. Torsdag neste uke regner jeg med at vi kjører rittest som planlagt.

Søndagsturen den siste helgen blir ganske lik denne helgen, men vi ser an været og kutter lengden på turen hvis det er dårlig vær. Vi trenger å være restituert før den siste tirsdagsøkten som vi kjører som en formutløsningsøkt og ikke som en vanlig Tryvannsøkt.

Det er viktig at vi ikke slipper oss ned for tidlig nå slik at vi får for tidlig formutløsning, Trykket i treningsarbeidet må holdes oppe. Hvis du ikke var klar for å kjøre en hard økt på tirsdag så er det derfor spesielt viktig at du blir med og kjører tempodragene på torsdag.

Det er også viktig at du legger opp til å få til restitusjon etter kvalitetsøktene, dvs. bakkedragene og intervalløktene. Prøv å få deg mye søvn. Prøv å redusere elementer som skaper stress, og har du lang jobbvei så bør du også vurdere å ikke sykle til jobben i denne perioden. Dette høres kanskje litt ekstremt ut og det er lett å tenke at dette er ikke nødvendig på vårt nivå. Men det er viktig at vi alle søker å komme opp på et så høyt nivå som mulig for den enkelte før det som er seongens store mål.

Det er også viktig at alle holder seg friske nå. En kraftig forkjølelse så tett opp mot dssp er nok til at flere måneders treningsarbeide kan gå rett i vasken.  Så vær nøye med hyginenen, unngå syke folk og syke unger hvis det er mulig :-) etc.

 

per chr

Per Christian Dæhlins bilde

Ritt-testen går som planlagt i morgen fra Kjeller kl. 18.30.

Formutløsingsøkten den siste tirsdagen flytter vi til Maridalen slik at vi møter ved Brekke-krysset kl. 18.30.

mvh
per chr.