Du er her

Et slag for plastposen

Nils Jørgen Mittets bilde
Forum: 

Hei folken, jeg vil så et slag for den gode gamle plastposen..

 

I går, når jeg sto og skulle kle meg ritt fant jeg fort ut at jeg burde har noe mer enn en kort Rye-trøye. Dessverre var vindvesten som jeg ofte bruker under trøya på ritt, samt brynje og ulltrøye full av gjørme etter lørdagens opptrenden i skauen rundt Larvik.

 

Ta vare det bare én god løsing. Bruk den gode gamle plastposen. Testet det på Styrkeprøven i fjor med hell, men forholdene i går var nesten hakket verre. Det jeg gjorde var at jeg klippet opp en plaspose på sidene og laget hull til hodet på toppen. Tredde den over hodtet og stappet den ned under skulderreimene til buksa sånn at den dekker hele brystkassen. Bedre vindvest for 80 øre får man ikke. Den stopper vind, er ikke spesielt klam så lenge sole ikke steker, og kan rives av ved behov. I går kjørte jeg kun med plastpose og kort ryetrøye på overkroppen og det var kun en kort periode rundt Hamar jeg var litt kald.

 

Anbefales.

 

Man trenger heller ikke å ha den på fra start. Kan brettes sammen og puttes under trøya i fart.

 

Nils Jørgen

Martin Paul Hoffs bilde

 Jeg har også positiv erfaring med bruk av plastposer :) I 2007 var jeg på sykkeltur i Alpene og på vei over Galibier så snødde det kraftig (i juli!)... Beholdt såvidt nok varmen i hendene til å klare å gire på veien ned ) ved å stikke hendene i en plastpose (fra baklomma) hver. Var ganske så behagelig å sitte i 20c+ i Briancon og drikke øl i sola senere på dagen! :-)

Ellers takk for at jeg fikk bli med på Mjøsa Rundt - nå har jeg vært med 14t på to ritt i år (+Enebakk Rundt), og krysser fingrene for at regnet gir seg til DSSP... 

Per Gunnar Tronslis bilde

Det snakkes en del om kalde fingre på forumet. Et tips fram min side er å benytte håndleddsvarmere i neopren. Dette er ofte benyttet i kajakkpadling vinterstid, men gjør virkelig susen på kalde våte dager på sykkelsetet ... og sikrer at du opprettholder følelse i fingrene slik at du fortsatt kan spise, gire, bremse, osv. På toppen av det hele er de ikke i veien for noe heller.

I fjor på vår super-tur på 14.23 var det flere av oss som benyttet oss av dette lille trikset – og vi spiste oss store, feite og varme opp Drivdalen! Håndleddvarmere kan kjøpes på Milslukern for kr.115 pr. par. Anbefales!

Lykke til gutta! PerGunnar
Nils Jørgen Mittets bilde

Godt tips Per Gunnar. Brukte det en del på ski i vinter. Fungerte bra.

 

PS, men det blir stilkræsj: http://www.sportsklubbenrye.no/node/12529