Du er her

Mat og drikke på DSSP

Geir Pettersens bilde
Forum: 

Kristoffer har lagt ut en forholdsvis detaljert plan for hva han har tenkt å spise/drikke på DSSP. Det er veldig bra at folk planlegger slike ting.

 

De som ikke har gjort det ennå bør nå tenke over mat/drikke før og under rittet. Husk at det du skal spise/drikke bør være testet ut på forhånd, helst på ritt. Uansett så er DSSP ulikt alle andre ritt pga. lengden. Selv vi som tåler horribelt store mengder sportsdrikk og gel kan ikke kjøre på sukker hele veien. Husk også at kassestoppene vil være SVÆRT korte, målet er 120 sekunder. Det er mer enn nok tid til å gjøre det du skal, men du har IKKE tid til å fomle rundt! Pakk helst alt du har tenkt å ha med deg fra hver kassestopp på en slik måte at du slipper å tenke og bare kan tømme godsakene ned i lommene på trøya.

 

Kassestopp foregår omtrent slik:

1. Vi roer ned og svinger inn til kassestopp. Kassene skal stå i nummerert rekkefølge slik at alle fort finner sin kasse.

2. Sett fra deg tomme flasker ved siden av eller helst oppi kassa.

3. Last på nye flasker. Fyll opp lommene med mat. Foreta klesjustering hvis nødvendig.

4. Tisse.

5. Still opp på to rekker omtrent slik vi kom inn til stopp. NB! absolutt INGEN skal begynne å kjøre før kapteinene gir beskjed, det vil vi tape mange minutter på!!!

6. Avgårde, på signal fra kapteinene.

 

Under følger noen tips ift. mat/drikke, men husk at du må justere ift. hva du selv vet at du liker og tåler. Folk er forskjellige.

 

Dagene før rittet

Solide måltider med mye karbo. For all del ikke spis tungt fordøyelig mat de tre siste dagene (dvs. unngå biff og sterkt krydret mat). Drikk masse Farris (ikke vann). Vurder å ta en salttablett kvelden før rittet hvis du VET helt sikkert at du tåler det og hvis det er meldt veldig varmt vær. De fleste av oss bør imidlertid unngå salttabletter, Farris og saltmat bør holde.

 

Frokost rett før rittet

En solid frokost, men du trenger ikke abnorme mengder. Spis så tidlig som mulig etter at du har våknet, helst to - tre timer før start. Grovbrød. Havregrøt. Musliblandinger med yoghurt. Gjerne en kopp sterk kaffe.

 

Mellom start og første kassestopp

Lurt å spise ting som ikke er for søtt og ikke har for mye raske karbohydrater. Salt mat smaker alltid bra. Modne bananer fungerer alltid uansett vær. Nutridrink ser ut til å kunne fungere bra. Ferdig påsmurte lefser kan fungere fint. Brødmat pleier å fungere fint (for min del blir det loff med saltpølse el. kaviar, brettet i to, pakket i aluminiumsfolie, flatklemt, skorpene er selvfølgelig skjært vekk på forhånd). Enkelte typer energibarer er svært vanskelige å spise, må testes. Drikke vil for min del være vann i aller første flaske, tynn Maxim i andre flaske og tynn Maxim fra langing.

 

Mellom kassestoppene

Mellom kassestoppene vil det gå mye i det samme, men jeg dropper vann og kjører på forholdsvis tynn sportsdrikk. Tar med to småtuber gel til ev. nødbruk i Gudbrandsdalen. Langing vil fortrinnsvis være normalt utblandet Maxim.

 

På andre kassestopp er planen at vi skal få servert middag fra følgebilmannskapet. Avhenger av om de får tid til tilberedning. Det blir dessverre ikke hvite duker og stearinlys.

 

Andre kassestopp til mål

Bananer vil fortsatt fungere fint, mens brødmat vil bli vanskelig å få i seg. Nutridrink vil sannsynligvis være supert. Mengden gel vil for min del øke, med jevnt inntak helt til mål for å motvirke blodsukkerfall. Litago for å stabilisere magen. Ibux for å fjerne vondt i nakke/skuldre. En liten boks cola på lomma. NB! boks med cola, IKKE brusflaske (brusflasker gir økt fare for velt). Sterkt utblandet Maxim i en flaske,  vann+cola i den andre. Langing vil være normalt utblandet Maxim og Litago.

 

For øvrig bør du ha med litt forskjellige alternativer i kassa, i tilfelle du får lyst på noe helt annet.