Du er her

Sykkel NM og ungdomsmesterskapene i gang i Trøndelag

Tord Bern Hansens bilde

Mandag 21. juni var det terreng rundbane NM på festningen i Trondheim. Publikumsvennlig løype i fine omgivelser, mye publikum og god stemning. Innen dagen var omme hadde Rye fått to ungdomsmestere, en sølvmedalje og flere gode prestasjoner i terrengsykling rundbane.  Flere hadde også fått grillet lunsjen på vår medbrakte sykkelgrill.

NM-uka startet med terreng maraton på lørdag i et kraftig regnvær. Her stilte ingen fra Rye til start.

 

Søndag var det gateritt. Her syklet Sylvi Sommer inn til en 15. plass i Kjunior, William fikk 17. plass i Mjunior og vår trener Henriette 9. plass i Ksenior.

 

Etter mye regn gjennom helgen var rundbaneløypen veldig sleip på besiktigelsen søndag morgen. Heldigvis tørket det opp utover søndagen slik at forholdene var bra da starten gikk på mandag. Godt var det, for det var en del engstelige blikk på søndagen da mange ryttere gikk i bakken i de sleipe utforkjøringene. 

 

På startstreken mandagen morgen hadde vi Trym Bern Hansen og Håvard Moseby i 11-12-årsklassen. De to 11 åringene greide seg godt i konkurransen, men Håvard måtte dessverre stå av på grunn av en kraftig fall mot slutten av rittet.

 

K 13-14 syklet Ellinor suverent og det ble tidlig klart at kun et uhell kunne frata henne seieren. Hun gjennomførte rittet i godt driv og ble sesongens første ungdomsmester.

 

Neste start ut var M13-14. Her hadde vi Erling og Torjus på startstreken. Gjennom tidligere ritt regnet vi med at kampen ville stå mellom Benjamin Schøn fra Tønsberg, Eirik Josten fra Lillehammer, Torjus Bern Hansen fra Rye samt et par tre andre. Starten gikk i et forrykende tempo og Torjus tok føringen på startrunden som gikk i lett terreng. Mot slutten av første runde hadde lå Benjamin først av de tre favorittene med et par sekunders luke ned til Torjus og Eirik, På andrerunden hadde Benjamin øket forspranget og han ville sannsynligvis gå av med seieren om han greide å holde seg på sykkelen (som forsåvidt ikke var noen selvfølge i løypa). Bak kjempet Torjus og Eirik skulder mot skulder og vekslet på å ligge i føringen. Ut på tredje og siste runde hadde hadde Torjus fått en liten luke. Senere fikk dessverre Eirik teknisk uhell med sykkelen og Torjus kunne sykle inn til en sikker 2. plass.

 

K15-16 hadde samme distanse som guttene. Her hadde vi Frida Bustad på startstreken. Gjennom sesongen har hun kjempet mange kamper med Asker-syklisten Eline Gleditsch Brustad, og det skulle vise seg å bli en spennende kamp denne gangen også da de lenge kjempet side om side. Mot slutten var imidlertid Ryes Frida Bustad sterkest og ble Ryes andre ungdomsmester.

 

Siste start for dagen var junior og seniorklassen. I Kjunior stilte Sylvi på start for Rye. Det viste seg tidlig at søndagens gateritt satt i beina, og det var tøft å fullføre i den veldig kuperte løypa. Hun kom inn til en fin femteplass og med friske bein kunne det nok vært kjempet om en pallplass.

 

Mjunior hadde flest deltagere fra Rye. Vi savnet et par deltagere, men hadde likevel med 3 stykker. Sondre Kristiansen startet som vanlig offensivt ut og lå i tetgruppen i den første delen av rittet. Dessverre som et par ganger tidligere i år fikk han en punktering. Han tapte noe på det, men fikk ordnet opp og kjempet seg tilbake til en niendeplass. Endre Evensen kjørte jevnt og godt hele tiden og kom inn til en sterk femteplass. Veldig bra av en førsteårs junior. Blir spennende å følge Sondre, Endre og de andre juniorene til neste år. Øyvind Aabye hadde en litt tung dag og sleit med en sykkel som ikke fungerte helt. Han visste bra stayerevne og ga seg aldri. For det ble han belønnet med en god 12. plass.

 

I Msenior representerte Kristoffer Røed klubben. Siste året på vidregående og russetiden har vel lagt en liten demper på årets form. Han kom likevel inn til 26. plass.

 

Foreldrene gjorde det også sterkt med Bjørn Evensens seier i M50, Tord fikk 4. plass i M40 og Tone 5. plass i Ksenior.

 

De yngste ungdommene feiret dagen med pizza på Egon i Midtbyen.

 

Tirsdag var det hviledag og 6 ungdommer brukte 5 timer på PIR-badet, Norges største innendørs badeland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onsdag fortsetter ungdomsmesterskapet med tempo.

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese