Du er her

Dekkvalg til Birken

Har meldt meg på Birken for første gang og lurer på hva slags dekk som er det mest optimale. Er det hovedsaklig grus det blir syklet på? Kom gjerne med konkrete tips. 

Takk 

Mathias Nedrebøs bilde

Jeg syklet for første gang i fjor (på fredagen, vått men ikke så ille som lørdagen). Da brukte jeg NoTubes The Crow (29'er) 2.0. Med så lite terreng som det var synes jeg de fungerte utmerket. Syklet med 30/34psi, er 87kg og syklet på 3.55. Du finner ikke dekk som ruller mye bedre tror jeg, og jeg syklet hele terrengpartiet utenom den første bratte kneika raskt og greit uten noen problemer.

Rune Hellems bilde

Ref. den ferske testen på Terrengsykkel.no

http://www.terrengsykkel.no/index.php?id=3319

Continental Race King 2,2 Supersonic --> Best til Maratonritt. Merk at det var også dekket som satt på Manengen sin sykkel når han vant Terrengsykkelrittet i år, så duger det for han så duger det for de fleste av oss andre dødelige.

Og ja, Birken er et grusritt, forventer du noe annet så blir du djupt såra og vonbråten :-)

Dekk er omtrent om vin, smak og behag, og det er små variasjoner. For XC-dekk har jeg testet og konkludert omtrent slik:

Crow og Raven - ruller dårlige og sitter bedre enn man skulle tro. Dårlig på sleipt gress ol.

Racing Ralph - Ruller godt. Dårlig kantgrep på grus, bra på tørt terreng og livsfarlig på våte steiner.

Crossmark - Ruller litt dårlig men sitter godt på våte steiner og det meste.

RaceKing - kanskje det beste dekket men nesten umulig å få til med guffe (skal visstnok gå med microballonger og mye tålmodighet). Ruller lett og sitter ganske bra på våte steiner.

Furius Fred - punkterer lettest.

Ellers virker Vredestein dekkene spinn har på tilbud som et bra valg til birken uten at jeg har testet de selv.

Birken går på steinharde grusveier og har minimalt med terreng så jeg kommer til å velge noe som ruller godt og ikke pukterer for lett. Ellers finner det ikke dekk som sitter godt, tåler mye, veier lite og ruller lett. Man må velge utfra kjørestil og risikovilje.

Veldig enig med Jan Henrik her. Ved normalt føre og ok værmelding sykler jeg med Furious Fred 2.25, ved drittføre blir det Conti Raceking Supersonic 2.2. FF har dårligst punkteringssikkerhet, som Jan Henrik skriver, men det betyr ikke at de punkterer så veldig lett. Jeg syklet ca 100 mil på mine i ritt og Tirsdagsrunden før første punktering (Raumerrittet, Gåsbutråkket, Klosterrittet, Birken mm).

 

Vil forresten legge til at jeg ikke anbefaler Vredestein T-loop 2.0. Dette dekket har etter min mening for lite volum og alt for dårlig kantgrep til at det kan kjøres skikkelig fort med. Det man eventuelt måtte tjene i gode rulleegenskaper veier ikke opp for dette.

Regner med at dekk som ruller lett er det jeg vil prioritere iom at det er mye harde grusveier.

Takk for svar.