Du er her

RACEREPORT - Kalmar triathlon, 31. juli 2010

Anders Åsbergs bilde

Triatlontevlingene i Kalmar er svært velorganisert og et supert publikum heier ivrig på alle langs løypa. Det er helt klart vert den lange turen til den sydsvenske byen som ligger ved foten av ølandsbroen.

I år har jo østkysten av Sverige hatt et utrolig flott og varmt sommervær. Imidlertid endret seg dette en uke før konkurransen og det var målt 11,6 grader ytterst på svømmerunden fire dager før den store dagen. Dette medførte at det fikk bli fire svømmevarv istedenfor to som vanlig. Det var allikevel på håret at svømmingen ikke ble kortet til 3000 m da temperaturen i vannet på konkurransedagen kun var 16,1 grader! Helgens beste investering var helt klart svømmehette i neopren.

 
Tre Ryetriatleter stilte til start. Anna Thoring, Frank Thommesen og Anders Åsberg. Kun de med svenske gener kom i mål denne dag da en fartsdump ble for mye for Thommesens forhjul ut på andre sløyfen av syklingen. Anna fikk en flott 23. plass og kom i mål på fine 12:06 og ble også intervjuet under inne til T2 (se etter ca. 6:32 på denne linken. Anders forbedret tiden fra i fjor med snaue halvtimen og passerte målet etter 10:24 og ble nr. 11 i sin klasse (med utrolig stive bein…).
 
Hvordan gjorde da de beste det? Favoritten Ted Ås føll igjennom på løpingen i år og kom ”bare” på 4:e plass med 8:56 (klipp fra svensk TV). Ted som har hjulpet mange norske triatleter til å svømme bedre i og med svømmesamlingene på Olympiatoppen i januar de siste årene. Vinner ble isteden David Näsvik på 8:35 tett fulgt av Pontus Lindberg på 8:37 og Antti Antonov på tredjeplass med 8:50.
 
Som sagt, et veldig hyggelig løp som kan anbefales!
Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese