Du er her

Verdensrekord i 6-timers distansesykling

Erik Øystein Johansens bilde

Axel rett før start i Rye-trøye!Den 9.oktober 2010 tilbakela Ryesyklisten Axel Fehlau en distanse på 426,917 km  i åpen klasse for HPV (Human Powered Vehicle). På 6 timer gir dette en snitthastighet på 71,153 km/h! Rekorden ble satt på Opel sin testbane i Dudenhofen, Tyskland. Dette er en oval testbane på 4,77932 km. Sk Rye gratulerer med prestasjonen.

9. oktober 2010 fikk Axel muligheten til å sykle på testbanen til Opel i Dudenhofen i sin "Speedhawk 2". Han hadde nå ventet en stund på å få tildelt en tidslukke lang nok til å gjennomføre rekordforsøket. Egentlig var sesongen på hell siden kald luft og høy luftfuktighet er faktorer som øker luftmotstanden. Men siden værprognosene var gode uten nedbør og vind, så valgte Axel å starte et rekordforsøk kl.17:32.

 

På de to første timene holdt Axel en snittfart på nesten 74 km/h og hadde en besterunde på nesten 84 km/h. Etter dette sank temperaturen til under ti grader og luftfuktigheten steg til over 70%, noe som gjorde forholdene merkbart tyngre. Uansett så hadde han ingen problemer underveis slik at han kunne sykle non-stop i seks timer.

 

Rekordforsøket var svært vellykket og i analysen kunne han notere at han hadde hatt kraft på pedalene i mer enn 99,9% av tiden. De eneste gangene han ikke hadde trykk i pedalene var under giringen ut fra start for å komme opp i fart...

 

Axel etter målgang i Rye-trøye!

Axel har vært Rye-medlem siden 2009 da han tok kontakt med Rye 15 for å være med å sykle Trondheim-Oslo. Han viste allerede da at han var en sterk rytter og syklet inn sammen med laget på 14:23.

 

Rekordforsøket ble gjennomført med “Speedhawk2”. Dette er en fullkåpe liggesykkel. Den er tegnet og bygget av Ralf Silber i samarbeid med VRT-Speedbike Team Guido Mertens, Stefan Goroncy og Hans v. Vugt, Rob Jansen (Team Elan). Axel og teamet hans har jobbet svært mye med å minimere luft- og rullemotstand uten å ødelegge sykkelegenskapene. Det jobbes med små marginer og det kan nevnes at "rattutslaget" på forhjulet er på fattige 6 mm. Med andre ord: Denne sykkelen er laget for fart.

Sykkel og fullkåpechasiset

 

Aksel sine rundetider finner du her. Videre kan du lese om rekordforsøket på tysk her og her.

 

Her er en liten videosnutt ved en passering

 

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese

Kommentarer

Frank Thommesens bilde

Dette hadde vært artig og sett bilder / video av, gleder meg !

Gratulerer igjen Axel.

Frank T.

Frank T.

Anders Åsbergs bilde

An impressive World record! Keep on the good work and join us in the spring again.

/anders

Ole Andreas Fuglesangs bilde

That is an astonishing performance, Axel! Congratulations!

 

Note: Axel is also the mastermind behind Rye15s Rohloff-equipped support bicycle "El Langecyclo"

God created dirt
-Dirt don´t hurt

Conggrats Axel,

I got a text message from Ketil Tærum about your achievement; I did not believe it, before I saw the posting. Unbelievable. Keep up the good work. What was the previous record for such a vehicle.

Andreas Hildeng