Du er her

Hvordan virker treningsopplegget?

Espen Fossheims bilde
Forum: 

Hei syklende godfolk på Lille 40.

 

Etterhvert som dere får erfaring med hvordan årets treningsprogram virker på dere - iht. framgang, belastning og motivasjon - ønsker jeg at vi har en løpende dialog på hvordan vi eventuelt skal korrigere underveis. Det er selvsagt både nødvendig og svært lovlig å gjøre individuelle tilpasninger. Er du glad i mat - som undertegnende - er det nok kanskje en ide å kjøre en ekstra runde på langintervall opp til Tryvann. Er man lett og redd for å blåse bort er det gunstig å kjøre mer lagtempo og høyeffektiv trening på flatene. Poenget er å gjøre individuelle tilpasninger for å utjevne de egenskapene som man er minst god til. 

 

Hvis vi samler og deler erfaring vil vi kunne utnytte dette til å forbedre programmet underveis og lage tilpassninger som er mer direkte rettet mot både individuelle og lagmessige styrker og svakheter. Skal vi greie å hente ut vårt virkelige potensiale gjelder det å tilpasse programmet til den enkelte og samkjøre laget slik at vi bruker minst mulig krefter bak i rulla, på unødvenige rykk og avkjøringer for vi trenger alle bidrag - hele veien.

 

Fyr løs. Og gjerne på meg, så lenge det er saklig, faglig og delvis fornuftig. Det er ikke noe som heter dårlige idéer. Tror jeg.

 

/espen

 

 

Runar Brocks bilde

Hei.

Jeg vil benytte anledninge til å takke for et fint opplegg med treningen. Det fleste (i alle fall jeg) trenger noen til å true meg inn i bakketrening og tempotrening. Ellers ville jeg unngått det mest mulig og trent mer behagelig treningsøkter. Jeg tror også mange som meg setter pris på den sosiale biten med felles oppmøtet og en liten prat før start.

Formen min er sterkt oppadgående, så dette virker riktig for meg. Føler meg ferdig med oppstartfasen og er klar for nye krevende treninger.

Runar Brock

Henger meg på Runar og takker for ett flott opplegg.
 

Hei

Jeg er godt fornøyd med opplegget og merker at formen er stigende og det er jo alltid en god følelse. Jeg skulle imidlertid ønske at det ville være mulig å bytte om på innholdet på noen av trenigene, da spesielt tirsdag's og torsdag's treningene......kanskje annenhver uke? Bakgrunnen for dette er at det for meg er svært vanskelig å delta på torsdagstreningene og dermed risikerer jeg og miste all kjedekjøring med tempodrag. Det er sikkert flere i gruppen som kan ha ønsker om rullerende innhold disse dagene.

Bakkedrag kan en alltids kjøre "solo".

 

//

Jan Erik

  

Petter Ellefsens bilde

 Henger meg kjapt på;

Treningsopplegget virker svært målrettet og gjennomtenkt, og tilbakemeldinger på det tekniske mangler det ikke på, tenker f.eks på hvordan vi legger oss i rulla. Selv om jeg har syklet mye, er jeg relativt uerfaren i rulle. Da har Espens tilbakemeldinger ute og her på nettsidene vært til god hjelp. Mailene til Willy med bilder og oppsummering av treningene er selvsagt en god ting!!

Jeg gleder meg til hver trening, Lille 40 er en fin gjeng :-)

Hilsen Petter

Vil det være mer å hente på å kjøre terskel opp til tryvann enn å ta seg ut opp Grefsen? Tenker da i de tilfeller hvor det ikke lar seg å klemme inn en 4. økt, og hvor tirsdagsøkten da går i Grefsen? Evt motsatt.

 

Øystein

Espen Fossheims bilde

...hva du føler er dine sterke sider og hva som trenger et lite løft. I utgangspunktet tror jeg ikke en enkletståend etrening gir noe skille i treningsutbytte om du velger å kjøre en gang opp Tryvann eller tre opp grefsen på samme tid. Men hvis man konsekvent velger det ene fremfor det andre i løpet av sesongen så tror jeg at det kan oppstå noen mangler. Hvis det er ønskelig å kjøre med mest mulig stabil puls i overkant av sone 4, noe som effektivt øker evnen til å ligge terskel - dvs. den grensen hvor man ved ytterligere belastning vil bli sur i beina, tror jeg personlig at Tryvann har mye for seg. Samtidig tror jeg at den maksimale kapasiteten over kortere perioder blir bedre av GK. Dvs. hvis man ønsker å rykke fra feltet på egenhånd eller gjøre en forykende innspurt på Øyeren rundt.

 

Men  i utgangspunktet tror ejg det på vårt nivå vil være happ som hipp og vs.

 

Sykkelhilsen

/espen

 

 

/espen

Willy Hugo Nordness bilde

Det kan sikkert disuteres både opp og ned hva som virker best av 6-7 min bakke 6-7 gang,

eller 20-25 min bakke 3-4 gang, men Espen er inne på variasjon, det mener jeg også er viktig, jeg vil også fremheve den psygologiske faktoren,

den ER noe spesiellt å ligge 20-25 min i bakke når du allerede etter 5-6 minutter føler deg kjørt,

den omstillingen du må ta der og da, det fokuset du må opprette for å se bort fra hvor langt det er igjen, den konsetrasjonen du bør ha for å finne rytmen og presse på,

hele den pakken der hjelper deg langt når du er kommet til Minnesund, du har det vondt som F ... men VET at den følelsen har du vært gjennom flere ganger før og lært litt hva du skal gjøre for å se litt forbi den og fortsatt være med på morroa nedover !

~Fuji~

Eirik Olsens bilde

Nå som jeg sitter her med fasiten i hendene har jeg følgende tilbakemelding på hvordan det passet for meg : Det fungerte. Jeg har, med unntak av 3-4 økter, deltatt på de aller fleste fellestreningene og forsøkt å følge intensitetsanvisningene etter beste evne. I enkelte perioder har jeg vært litt underrestituert til å yte nok i intervallene, men det er noe jeg må lære meg å oppdage raskere og justere inn ved å ikke fullføre 8 ganger opp til Grefsenkollen fordi det er det som står i programmet...

I fjor var jeg halefyll halve rittet og kom inn med fullstendig pulveriserte bein. I år følte jeg at jeg hadde masse å kjøre med. Jeg må fortsatt henge i stroppen i de litt lengre bakkene, men på flatene hadde jeg mye å gi helt til mål. Forøvrig har jeg etterhvert insett at jeg er en "slow starter". Jeg sliter litt i begynelsen, men beina blir bare bedre og bedre fram til ca. Minnesund hvor pendelen begynner å svinge igjen... Muligens har jeg noe å hente på bedre oppvarmingsrutiner?

Nå vet jeg selvfølgelig at det ikke finnes treningsprogrammer som er optimale for alle i en gruppe, men konklusjonen for mitt vedkommende er klar : Det funket. Helt utmerket.

Takker og bukker til Espen og Willy for all jobben dere har lagt ned for å lose en fersk gruppe gjennom sesongen :)

Willy Hugo Nordness bilde

Vi bukker og takker både Espen og meg.

 

Litt info rundt kjennte bakker, ikke helt ukjennt så trives jeg i front i bakke og kan

dermed styre farta :-))

Frognerbakken ble kjørt i hovedsak på 23 km/t med en senking til 21 not slutten/toppen,

i fjor så kjørte vi opp der i 16 km/t hele veien, du var med opp i fjor og med opp i år, her snakker vi forbedring !

Husker ikke farta opp Djupdalen i fjor, men i år holdt jeg 21 km/t etter at vi låste rulla,

tror ikke du hadde problemer med å henge med da, tror faktisk ikke vi mistet noen i disse to områdene (?)

Et lite forbehold hvor Jard "jeg glemte å spise" fallt av da!

 

Det er lett å se at ganske så mange har gjort STORE fremskritt i år, flyttet kapasiteten opptil flere hakk oppover, neste år er vi en 4:xx gruppe og dermed har vi beveget oss flere hakk nærmere Tempoen med alle de fordelene det innebærer både for Tempoen OG for oss,

da er det bare å stokke riktige folk på riktig gruppe etter fart, smak og behag så blir det hele krem !!

~Fuji~