Du er her

Gratulerer med fin prestasjon på Enebakk Rundt 2011.

Espen Fossheims bilde
Da var årets første satsningsritt over.Jeg håper dagen sånn noenlunde står til forventningene. Ni stykker kom inn på rundt 2:01 – noe som tilsvarer akkurat 40 i snitt. Resten kom fortløpende inn og det var mange gode prestasjoner, bl.a. Marit med 2. plass i klassen og Siri med 5. plass. En god del satte også ny pers – og det må jo være bra.
 
Etter en kontrollert start – noe som var i samsvar med strategi og lagets kapasitet, ble det etterhvert satt betydelig større fart på slettene fra Flateby. Mange fikk merke at 40 i snitt er mye mer enn at måler’n viser 40 en gang i blant. Rundt midtveis ble vi kjørt inn av BOC elite med 5 minutter og fikk en tilsynelatende noe mer behagelig reise på halen deres en stund. Men gleden ble kortvarig siden det etterhvert ble det ganske mye rykk og napp over bakketopper selv om farten i bakkene ikke var avskrekkende. Det kunne nesten se ut som de ikke tok hensyn til at vi lå på halen...
 
Mange av dere fikk da smertelig erfare at det koster å kjøre på den måten og mange bein ble unødvendig slitne av kjøremønsteret og de raske temposkiftene. Men det var først da vi ble tatt igjen av en samling norgescup ryttere i Aktiv mot kreft laget at det ble satt turbofart i feltet. Både på flatene og ikke minst opp bakkene ble det nå produsert en effekt som gjorde at det fleste hadde mer enn nok med å henge i stroppen. Forbi Stensrudvann og Siggerud i 55 km/t rant det ryttere i alle farger og valører tvers igjennom rulla/feltet og ut i den andre enden. Det oppsto derfor glipper som måtte kjøres inn for å bite seg fast. Ved den siste rundkjøringen før E6 var det et knippe ryttere fra L40 igjen og vi tok sats for den siste kraftanstrengelsen før vi kjørte samlet opp den siste bakken. Klokka viste 2:01 ved målgang. Det er en god prestasjon med tanke på at 15T kjørte inn på litt under 1:59 og Tempoen på 1:57. Vi holdt ord og tok 16T med brukbar margin.
 
Willy har laget en tråd på forumet hvor vi kan diskutere dagen. Den har sikkert gitt noen svar og også grunnlag for nye sprøsmål. Fint om alle som mener noe om idag kan melde tilbake der. Dagen i dag er ikke spesielt representativ for hvordan vi skal kjøre ellers og det ble servert en variert meny med ”koslig” åpningstempo til en avslutning som gikk fortere enn Expressen.
 
Godt jobbet alle sammen.
 
 
Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese