Du er her

Stem, og skryt til Spinn

Nils Jørgen Mittets bilde

Hei,

 

Jeg kjøpte ny sykkel på Spinn i vår. Trek. De kommer i geometrivariantene H1, H2 og H3, hvor H1 er laves i front og H3 er høyest. 5-serien kommer bare med H2 og H3. Det er kun 6-serien som kommer med H1.

 

Jeg kjøpte en 5-serie med H2 geometri. Siden jeg ba om å få den med vanlig krank i stedet for kompakt men glemte å spesifisere lengde på krankarmer. Tenkte ikke noe over det da 172,5mm er standard på 56cm som også er samme som jeg hadde før. Men sykkelen ble levert med 175mm. Tenkte ikke noe over det før jeg fikk problemer med å finne en sittestilling jeg var fornøyd med.

 

Før Mjøsa fikk jeg problemer med en pipelyd i kranken. Tirsdags morgen sendte jeg e-post til Spinn. Fikk svar om at det var bare å komme på hastetime. Dro opp på onsdag og kun timer senere hadde jeg ikke bare nytt kranklager men nye krankarmer med riktig lengde. De ble prøvd i går og jeg kunne fort bekrefte at 172,5 er det som gjelder for meg.Veldig bra. Takk og skryt til Spinn.

 

Men, det at jeg nå sitter mer riktig avdekker også at jeg vil lavere ned i front. Jeg skulle rett og slett hatt en H1-geometri. Uansett, det kan løses med større drop og stem med -17% bend. Men siden jeg begynner å få en bra samling stem så tenkte jeg at jeg skulle høre om noen tilfeldigvis hadde et 120mm -17% stem liggende som jeg kunne prøvd?

 

..long shot, men dog.

 

Nils Jørgen