Du er her

Takk for innsatsen Lille30

Carl Jacob Sommerfelts bilde

Da er prøvelsen over. Takk til alle for super innsats for laget! Vi nådde i mål på en meget respektabel tid. Tar vi en titt på mellomtidene ser vi også at vi avanserte plasseringmessig for hver eneste mellomtid. Med andre ord åpnet vi pent i forhold til andre og økte på etterhvert. Jeg tror det var lur disponering av kreftene. Kjempeinnsats av alle og super service med følgebil fra familien Askeland. Tusen takk til støttelaget dere hadde med. Spesielt colaen på Minnesund tror jeg alle kommer til å huske godt!

I henhold til Styrkeprøven kjørte vi med nesten 31km i snitt, om vi godtar at distansen er 190km. Jeg tror de regner litt rundt på det. GPS’en min registrerte 182,12km fra startmatte til målmatte, med en nettotid på 6:10:25. Men selv det gir nesten 30 i snitt, så vi bestod helt klart prøven. GPS’en registrerte også 1934 høydemeter opp og 2034 meter ned for de som lurer på hvor mye bakker det var.

Stort sett kjørte vi veldig bra med god utnyttelse av terrenget, noen små glipper innimellom fra rundkjøringer og bakketopper får vi ta med oss som læring til neste år. Dessute skled rekkene fra hverandre innimellom. Med litt flere folk og enda mere øvelse i rulla, tror jeg vi kunne fått opp farten enda litt til, så kanskje neste års ambisjon får være å sykle på under 6 timer?

Vi var 8 som syklet sammen over målstreken, og to til som hadde sluppet på halen kom like etter. Dessverre mistet vi sistemann uten å merke det. Det er jeg veldig lei for, det var mere enn nok slanger i laget til en punktering til, men ingen merket at han falt av før etter en god stund. Vi får evaluere i etterkant for å se om vi kunne ha unngått dette. Jo flere vi er, jo sterkere er jo laget. Og det er ikke noe moro å ta toget inn alene.....

Endel tok bilder med diverse kameraer og mobilkameraer, i tillegg til mange hundre bilder tatt av familien Askeland. Tror alle setter pris på om vi deler disse med hverandre. Foreslår vi bruker mail kombinert med hva den enkelte måtte ha av fildelingstjenester for dette.

Ellers oppfordrer jeg alle til å fortsatt bruke Rye sidene og følge med der. Det er f.eks. et fint sted å avtale en tur eller ritt sammen videre fremover. Når neste sesong nærmer seg kommer jeg også til å bruke sidene aktivt for å informere om oppstart og treningsopplegg. Pluss at hvis det er noe matnyttig fra landeveisstyret, så legger jeg det ut. Send gjerne en invitasjon til hverandre på facebook også. Jeg har fått fra flere av dere allerede.

Til sist kunne jeg tenke meg tilbakemeldinger fra alle for å bruke disse i planlegginen av neste års opplegg. Kom med det dere har av ris og ros, gjerne som direkte kommentar på denne artikkelen. Noen konkrete spørsmål jeg kunne tenke meg svar på er:

 • Hva syns du fungerte bra?
 • Hva kunne vært gjort bedre?
 • Hvor mye mere hadde du å gi underveis? Subjektiv vurdering av ekstra km/t i snittfart på lager, gjerne supplert med snittpulsen du hadde i antall slag eller % av makspuls om du kjenner den
 • I år valgte vi å legge opp treningen etter når det passet for folk for å få flest mulig på trening og få kvalitet fremfor kvantitet. Var dette fornuftig? Har du innspill til neste års opplegg?
 • Er det stemning for en liten sosial samling over en lunsj, øl, etc eller er vi for nærme sommer og ferie allerede? Vi kan evt også planlegge å stille i samlet tropp på Ryes årsfest?

 

Håper på mange konstruktive tilbakemeldinger. Spre også gjerne reklame for laget. Med litt aktiv markedsføring burde vi kunne klare å samle 20 mann på startstreken neste år!

 

Jeg har forøvrig tatt frem terrengsyklene igjen og kan melde at det var veldig deilig for baken å kjøre søndagens restitusjonsøkt på en fulldemper på asfalt og god grus. For de som også kjører terreng, ses vi kanskje på Bukkerittet, Grenserittet, Birken eller Nissan Cup?

God sommer, vel tråkket og på gjensyn!

Carl Jacob

 

Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese

Kommentarer

Tusen takk for en flott opplevelse på lørdag! Alt i alt synes jeg lørdagen var en veldig positiv opplevelse, og det ga helt klart mersmak til å være med også neste år.

Ut fra de forutsetningene vi hadde synes jeg vi gjennomførte på en meget stilfull og god måte! Det er mulig vi startet litt forsiktig, men her skal vi huske på at de fleste av oss ikke hadde syklet dette rittet tidligere - og for min del har jeg i grunnen aldri syklet så langt på en dag før... 

Ut fra de kreftene jeg var tildelt denne dagen, synes jeg vi holdt et fornuftig tempo. Vi kunne kanskje dratt til litt mer de første milene, men da hadde kanskje flere av oss "fått det" på slutten.

Det er jo alltids ting som kan forbedres. Et moment er at oppmøtene på treningene ikke har vært helt på topp. Særlig på de par siste treningene var vi færre enn vi strengt tatt burde være. Dette har jo ikke bare med det sosiale å gjøre, men mer trening sammen i rulla hadde ganske sikkert ført til en enda bedre tid. Dette har jo også med sikkerhet å gjøre, det går jo ganske fort unna til tider og da er det en fordel å kjenne folkene rundt deg. Kanskje kan noen av treningene være "obligatoriske"? 

Jeg håper også til neste år at vi kan være flere på laget. På det minste var vi nede i 7-8 personer i rulla og da er det ikke mye hvile å få. Kanskje skulle vi vurdert i større grad å ta inn andre i rulla underveis, f eks Ryere som hadde sluppet sine grupper? 

Men totalt sett var det veldig morsomt å være med på rittet sammen med denne gjengen! Stor takk til Carl Jacob som organiserte det hele. Verbale blomster til Ragnar med familie, colaen på Minnesund vil bli husket lenge. Vi må heller ikke glemme Tine, eneste jenta i gruppa, som holdt ut med denne rare mannegjengen!

Jeg tar ferie fra neste uke, men stiller gjerne på en sosial samling i løpet av denne uken eller i løpet av helgen. Er også interessert i å henge meg med på noen turer i løpet av sommeren og høsten.

Vennlig hilsen Åge

Dette ble jo en flott tur, hvor vi jo jobbet svært godt sammen i rulle i hele tiden! Ingen tid til å hvile, ikke noe tid i sekk eller hale. Sånt sett er jo det jo en stor prestasjon - 8-10 syklister i rulle i 190 km.  De fleste av de som kjører raskere, er jo i større grupper og får dermed noe 'hviletid'.  Hadde hver av oss hatt en periode eller to  i halen, så hadde vi nok syklet raskere.  Rulla gikk stort sett svært bra, selv om vi vel kunne vært tettere på i enkelte perioder. Og utforkjøringen var jo bare gøy... 67 km/t..  I snitt hadde jeg en puls på 83,5 % av maks og med litt flere Crampfix-tabletter på slutten og noe tid i hale, så kunne jeg nok har trått til noe mer.

Noen tanker for neste år (i kortform):

 • Fellestrening fra påske?
 • Tettere samarbeid med Lille 35 - fellestreninger?
 • Enebakk Rundt (1. mai) ?
 • Større innslag av kvalitativ trening?
 • Langturer - også noen på lørdager?
 • Minimum deltagelse på trening for å delta i ritt?
 • Avklaring med Lille35 2-3 uker før ritt?

En sosial samling ila et par uker er jeg med på.

Pål

 

 •  
 •  
 1.