Du er her

Januarsykling 2012 i Vietnam?

Jørn Brynstads bilde

Den store sykkelopplevelsen Vietnam på langs.
Vietnam på langs. Som du ser Vietnam fra sykkelsetet.
Er du glad i å sykle? Er du også glad i å oppleve andre kulturer og levesett? Ja da er dette kanskje den rette turen for deg. En opplevelsesrik tur for sykkelvenner som ønsker å gjøre noe utenom det vanlige. Vi kjenner disse landene fra mange tidligere sykkelturer, og benytter lokale bekjente i logistikk og gjennomføring.
Hovedtur går 7. januar til 30. januar 2012. Alternativt kan du komme på eller forlate turen i Dha Nang etter vår første uke. Turen er klassifisert som 4 (4 av 6; se vår ”Klassifisering av sykkelturer”).
Vietnam har mye historie, spesielt krigs-/okkupasjonshistorie, men også mye kultur og tradisjon. De har mange kulturskatter, og historisk dokumentasjon finner du i hopetall. Vietnams folk preges av vennlighet, åpenhet og gjestfrihet som du ikke finner mange andre steder. De har landskap som tar pusten fra deg – fra frodige lavlandssletter til spenstige fjellpassasjer. Og maten er et kapitel for seg selv – den er nesten verd turen alene.
Vietnam er like langt i utstrekning retning nord - sør som Norge. Vi starter i Hanoi, hovedstaden som ligger i nord. Sykler første uken i lavlandet som preges av mye rismarker og annet landbruk. Etter hvert kommer vi til DMZ. Det vil si den demilitariserte sonen mellom nord og sør under Vietnam krigen. Rett sør for den og litt opp i høyden mot Laos lå Khe Sanh - basen. Den var amerikanernes nordligste base, og var stadig under beskytning. Det var her styrkene fra nord startet den såkalte TET-offensiven (bare en avledningsmanøver for det store angrepet som kom lenger sør). I praksis var dette starten på slutten for amerikanerne under Vietnam krigen.
Ikke mye lengre sør sykler vi inn i den fantastiske byen Hue. Den har fra gammelt av vært keiserhovedstad, og byggverkene og murene som omgir den gamle del av byen trenger du minst en dag for å få se nok av.
Etter Hue sykler vi til Hoi An som også har sin spennende historie å fortelle som gammel portugisisk enklave. I tillegg er Hoi An det tredje stedet på turen hvor vi har kritthvite strender og godt varmt badevann i sjøen under palmene.
Videre sykler vi opp i fjellene langs grensen til Laos og Kambodsja i den sørlige delen av Vietnam. Vi ankommer til Ho Chi Minh (= HCM = Saigon), og etter tre uker underveis avslutter vi turen der og ser mange flere severdigheter.
Underveis har vi følgebil og/eller annen transport. Mange vil ha behov for hele eller delvise hviledager i tillegg til innlagte fridager fra sykkelsetet. Da er følgebilen der, og du kan bruke bilen når det trengs.
Ta tak i denne muligheten. En spennende og innholdsrik tur - med dette opplegget, og til en god pris. Bli med - meld deg på!
Se gjerne mange fine bilder, og les gjerne fra dagboken på den seks uker lange sykkelturen vi hadde sist desember og januar i hele Indokina (Thailand, Laos, Vietnam og Kambodsja) på: www.sykkeltur1.blogspot.com selv om det var en helt annen type tur med lange etapper og mye fjell.
For mer informasjon og pris send epost til: sykkelopplevelser@yahoo.no
 

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese