Du er her

Bli med og løp Dublin marathon 31. okt

Martin Henrik Andresens bilde
Forum: 

Leter du etter et langt løp til å avrunde løpesesongen 2011? Ble du ikke trukket ut som den heldige deltaker av NYC maraton i år heller? Fikk du ikke vite om løpegruppas Berlintur før siste billett var revet vekk? To Rye-løpere (Matthew og meg) stiller til start til Dublin Marathon mandag 31. oktober 2011. Bli med!

Løypekart Dublin Marathon

Guinnessens hjemby har en relativt flat løype, 13.000 deltakere og raust med tilskuere langs hele den 42,2 km lange ruten. Den starter og slutter sentralt i byen med gode hotellmuligheter i nærheten.

Tur/retur billett med Ryanair fra Rygge søn-tirs koster 232 kr + gebyrer. Påmelding koster € 90. Løpet starter kl 10 den siste dagen i oktober.

Dublin by night

Martin Henrik Andresens bilde

Det har blitt spørsmål om hvorfor et slikt arrangement holdes på en mandag, noe som er orginalt på grensen til upraktisk. Årsaken er at den siste mandagen i oktober er offentlig fridag i Irland. Sikkert en ukjent katolsk helgen som skal feires sier du? Nei, Lá Saoire Oíche Shamhna er siste del av Halloween som har sitt opphav fra de gamle kelterne. 1. november var regnet som slutten av sommerhalvåret. Det var også en tid man mente de døde kom tilbake tilbake for å besøke levende. Man tente bål på høydene og gikk med masker for å lure onde ånder trill rundt. Selv skal jeg løpe som om jeg har fanden i helene.

Vil du løpe, men samtidig har en viktig jobbmøte tisdag har SAS en flyvning via Kastrup kl. syv mandag kveld.

Martin Henrik Andresens bilde

Oppdatert video av løypa til Dublin Maraton på Youtube