Du er her

Rimeligere rulle m/wattmåling

Heisann! 

 

Har undersøkt mye rundt rulle.  Dersom du er interessert i watt-måling, men ikke vil bruke tid på 32 eller 64 bit eller service pack 3.14 eller internett som ikke fungerer eller pc med for liten skjerm, etc...., så synes Tack Flow for meg å være et bra alternativ som jeg vil kjøpe.

 

Det er en fast rulle (ikke fri-rulle) med de fordeler og ulemper det gir mht enkel versus realistisk sykling.  Watt-målingen skal være nøyaktig.  Men kjøring på fast (innstilt) watt har nokså store unøyaktigheter.  Eget dekk (ca 250,-) kreves da vanlige dekk kan "smelte"! Pris XXL 2.700,-. Bikeshop drøy hundrelapp billigere (uten frakt).

 

Noen andre ruller kan gi ca 30 watt mere motstand v/styrketråkk, men personlig tror jeg at jeg blir nokså fornøyd hvis jeg møter limit'en her! :-) 

 

En ganske omfattende review finnes på http://ashwinearl.blogspot.com/2005/03/tacx-flow-review.html 

 

HiLsEnBjØrNsIgUrD

Nils Jørgen Mittets bilde

Jeg kjøpte meg en Flow for ikke så alt for lenge siden. Innholdet i review stemmer subjektivt ganske bra. Jeg har forholdt meg til innholdet i http://www.timetriallingforum.co.uk/lofiversion/index.php?t27269.html for kalibrering.

 

Tilsynelatende går det greit å få omtrent samme oppsett hver gang. Om wattverdiene ikke stemmer overens med virkeligheten er egentlig ikke så viktig så lenge man kan forholde seg til de fra trening til trening.

 

Det som skuffet mest med Flow var støynivået. Jeg var på jakt etter en "stille" rulle og leste flere plasser at Flow gitt for å være rimelig stille. Nå har jeg ikke prøvd andre ruller men jeg endte ganske fort i kjellerboden i stedet for forran tv'n på stua, selv med underlagsmatte og rulledekk.

 

/Nils Jørgen