Du er her

Bislett 24

Camilla M. Tranums bilde

Okey, nå har det seg slik at jeg har meldt meg på Bislett-CRAZY-24.., og lurer på om det er noen Rye-medlemmer der ute som har vært borti denne galskapen før..
 

Det er mange spørsmål som har dukket opp i hodet mitt etter at jeg meldte meg på.. (hvorfor de ikke dukket opp før er jo et godt spørsmål..)

1) Det er jo slik at man har 24 timer disponibelt.. kan man fordele de som man vil? Kan man f.eks: løpe i 5 timer, sove i en time, løpe i 5 timer osv osv? Og er det noen som har noen erfaringer/strategier som de vil dele?

2) Dette med sko? Hva er lurt?  Jeg lurer på om jeg skal løpe i lettvektsko, men samtidig redd for at over så mange timer at dette blir styggvondt for bena - og derfor lurer jeg også på om jeg skal løpe i mengdeskoene mine med litt mer demping.. (Jeg har jo bare to ben - og de vil jeg gjerne har til jeg er 70)..

3) Mat-inntak: Syklet Trondheim-Oslo i år, og etter hel**** mange timer på sykkelen, 12 energibarer, 1 liter cola, 0,5 l Redbull og 10 brødskiver med div pålegg innabords etterpå.. var jeg rett og slett UGGEN i magen.. Hva er lurt å stappe i seg?

Det er sikkert ikke übersmart å kjøre samme "kosthold" under 24-timer'n - eller kanskje? For med 18 kg sukker innabords blir man tilslutt "Speedy Gonsalez on crack" og det er kanskje ikke så dumt.. men jeg har jo heller ikke planer om å tilbringe løpet på toalettet på Bislett??

 

Jeg fikk forøvrig et tips om å: "løpe så sakte at du blir flau..!!" På denne måten holder du ut alle timene, istedetfor å kapitulere etter 4 timer - og da vite at man - ja - har 20 timer igjen!!

Blir veldig glad for svar!!

 

Hilsen Camilla

 

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese

Kommentarer

Marius Jørgensens bilde

Da er vi to ferskinger fra Rye som har meldt oss på denne galskapen da, og akkurat som hos deg dukket det opp masse nye spørsmål i hodet i timene og dagene etter jeg allerede var påmeldt. Jeg stilte endel spørsmål på forumet til Kondis, og fikk noen svar der.
 

Alle sier at man skal starte ekstremt rolig. Når man vet at det bare er 2-3 nordmenn i sin debut som har klart over 200 km på ett døgn noensinne, så sier det seg selv at rolig, rolig jogg + gårunder er greia. Kravet for å få skjorta for damer er vel 130 kilometer, så det burde være mulighet for plenty av pauser og evt. noen små powernaps. Jeg kommer til å satse på rolig jogg fem kilometer, og så en runde med gange fra start i alle fall :-)
 

Når det gjelder mat, så tenker jeg å benytte meg hovedsaklig av arrangørens servering. De sier at kvalme og problemer med å få ned mat etter 7-8 timer kan bli en lei greie, så jeg vet ikke. Kanskje man bør ta med noe næring som man vet man får ned under fyllesyke? Hahaha.. Det kan se ut som om det er Winforce som er drikkeleverandør, så da er i alle fall sportsdrikkbiten bankers!
 

Vet ikke om du har sett denne morsomme/skremmende videoen fra Youtube? Igjen, det ser ut til at rolig fart er det absolutt viktigste under konkurransen.

Camilla M. Tranums bilde

Tusen takk for svar Marius!!

 

Strategien blir helt klart å ta det griserolig - og ikke la seg bli påvirket av de andre deltakerne. Man må rett og slett være nazi der altså.. :)

 

Jeg går nok for en "rolig jogg to runder, gå en runde".. og de siste 15 min av hver time skal jeg sette meg ned og slappe av/spise/powernappe.. uansett om jeg er sliten eller ei... Tenkte først en 5 timer aktivitet, 1 time laxing osv.. men jeg vil tro at lysten for å begynne å løpe etter 1 time lax og zapping på Facebook, er reeeeelativ lav. Ergo den utgår..

 

Når det kommer til mat, kommer jeg nok til å kjøre innpå endel proteinbarer - tenker bare at musklene er slitne som fankern i løpet av løpet, og jeg ønsker ikke å se ut som en afrikansk marathonløper mot slutten.. Blir nok også en del grovbrød med pålegg - carbosene får jeg i plentyvis fra Winforce. Uansett greit å ha litt bananaer, energisjokkis tilgjengelig.

 

Bekledningsmessig blir det uten tvil 2XU fra topp til tå.. tar med skift og. Sovepose, talkum, Compeed og Sobril skal også pakkes ned.

 

Dette blir spennende - men jeg må innrømme at jeg vurderer å oppsøke profesjonell hjelp snart, hvis ikke denne galskapen stopper snart..

 

Skal bare gjennomføre Norseman 2012 først, og Madrid Marathon 2012 og alle Birkebeinerne, og Styrkeprøven.. ja, du kjenner sikkert til syndromet..

 

Vi sees på Bislett!!