Du er her

Fellestreninger

Forum: 

Hei

Har skigruppa fellestreninger på ski gjennom vinteren ? Er ingen topputøver på ski, men er interessert i å trene sammen med noen. Og om mulig få litt tips og råd om riktig teknikk.

Mvh

Edmund 

Reidar Onarheim Selvigs bilde

Jeg kan bli med som veileder i klassisk stil på onsdager f.eks. fra Solemskogen kl. 17.15 (jeg kommer med 56-bussen).

Da må du/dere stille med hodelykt (fordi det mangler lys rundt Setertjern) og ferdig smurte ski.  Møtested blir v/ kartoppslaget rett ved bommen og vi går mot lysløypa og kjører drag i bakken v/ gruvene (mot Årvoll og Linderudkollen).

Tirsdager er det mye folk pga. fellestreninger i bl.a Kjelsås og torsdager har jeg spinning på Grorud.

Klassisk skihilsen Reidar

Hei

Kjempeflott, jeg stiller f.o.m. onsdag 8. februat kl.17.15 ved bommen i Solemskogen.

Mitt mobilnr. er 45 79 72 06 og mail: langdal@gmail.com om det skulle være noe.

Mvh

Edmund

Edmund

Reidar Onarheim Selvigs bilde

 Pga sterk forkjølelse blir det ingen skitrening på meg ikveld. Nytt forsøk neste onsdag. Reidar

Reidar Onarheim Selvigs bilde

Se link

http://www.vgtv.no/#!id=36320

med gode tipe fra Erling Jevne.

 

Hjemmelekse til Edmund og evt. andre som vil bli med neste onsdag: gjør som Erling dra ut taket kraftfullt men med kattemyke bevegelser.

 

Den vanligste feilen blant mosjonister-og turløpere er å gå med kroppstyngden trygt imellom skia.  Det funker forsåvidt i flatt terreng. men er håpløst avslørende i motbakker.

 

For å tvinge frem balanse og tyngdeoverføring - slik at du kommer over skia i frasparkøyeblikket - så er hjemmelekse nr.2:  gå uten staver  minst 2 x 15 min. i løpet av helgen. Finn en flate, et vann e.l. og sett ifra deg stavene og vær tålmodig (det er bare ca 10 år siden skigruppa observerte Bente Skari gående uten staver m/ Dag Kaas ringside - noen uker etterpå tok hun gull foran dophuene).

 

På lett og fint føre er det unødvendig å gå fiskebein i de oppkjørte hovedløypene. Gjør som Frode Estil: kort ned steget, øk frekvensen og tripp opp bakkene med samme medtode (tyngdeoverføring) som på flatmark. Gå ut av sukkersnøen der puddingene har gått fiskebein, bruk feltet i midten hvor det er fastere underlag.

 

Hvis det "klapprer" hver gang du setter ned skia, så gjør du feil. Prøv da som nevnt å dra taket ut med glidende og kattemyke bevegelser.  Etter noen lange (og kanskje litt kjedelige) økter uten staver, så vil dette bli bedre pga balansen som du innøver. Snarvei til god skiteknikk finnes ikke - oppskriften er øvelse...øvelse...øvelse...

 

Klassisk skihilsen Reidar