Du er her

Bli med og valse rundt Wien 15. april

Martin Henrik Andresens bilde
Forum: 

Paula Radcliffe stiller til start, det gjør også SK Rye. I alle fall med én løper - meg. Bli med på en forsmak på våren i en av Europas vakreste byer søndag etter påske.

Wien Maraton 2012

Byen tilbyr både halv og hel distanse. Temperaturen kan fort bli som en fin norsk sommerdag. Løypen i Wien starter ved FN-byen på broen over Donau. Løpere for halv og hel maraton starter likt og tar hver sin retning ved tivoliparken Prater. Maratondistansen fortsetter videre og passerer flere palass og vakre områder sentralt i byen.

Wien er en relativt flat by og tilbyr en rask løype med godt støtteaparat. Jeg har løpt halvmaraton en gang tidligere og kan absolutt anbefale arrangementet. Et av høydepunktene er den omfangsrike pannekakefesten i byens rådhus dagen før start. En ypperlig anledning til å tanke kalorier. Wienerfilharmonien holder egen formiddagsforestilling for kultiverte løpere.

Austrian flyr mellom Oslo og Wien to dager daglig, men de virkelig gode prisene finner man om man velger mellomlanding med et av lavprisselskapene i Tyskland.

Start: søndag 15. april kl 10.00

Meld deg på her: http://www.vienna-marathon.com/

Løypekart Wien

Martin Henrik Andresens bilde

Antallet påmeldte til maraton i Wien når nye høyder med mer enn 33 000 løpere. Årets utgave blir det største sportsarrangementet i Østerrike gjennom tidene. Den tidligere rekorden på 32 940 registrerte løpere var fra 2010.
 

Nettpåmeldingen er fremdeles åpen for maraton, men plasser til halvmaraton er nå utsolgt. En av plassene er nettopp tatt av Haile Gebrselassie som skal stille for å gi Sportsklubben Rye og resten av røkla et realt race.