Du er her

Belgia i påsken.

 

Nok en gang har jeg vært heldig å få bli med hc- landslaget på tur denne gangen til Belgia for å trene å kjøre ritt.

 

Vi hadde fått låne en bil av forbundet, som vi stappet full av utstyr og godt humør så kjørte vi til Gøteborg derfra ble det fergia over til Kiel turen gikk igjennom Tyskland og Nedeland i en fei til Ninove i Belgia der vi hadde base for oppholdet på Paellepelhove B&B.

Utrolig koselig sted med veldig bra betjening som var sykelgærne. Vi møtte landslagstrener May Britt som kom kjørende fra vestlandet.Stedet var også brukt av U23 jentene og U23 gutta med følgemanskap, med sportsjefen Steffen hygelie folk .Planen var å kjøre kermis ritt, det er ritt som går i runder, jeg fikk deltatt i 2 slike ritt og da var rundene på 7-8km tilsammen 5-6mil men vist du slapp og kom etter med en vis tid ble du tatt ut av rittet,rittet ble ledet av en masterbil som spilte høy musikk samt alle vaktene hadde fløyter bakerst kjørte koste bilen som markerte siste rytter under sykkelrittene er det enveiskjørt for bilistene, det er perfekt da kan man bruke hele veien og det trenger man for det går ofte på smale veier og man bruker som regel ikke karbonfelger da veistandaren ikke er av det beste.Jeg ble tatt ut av begge rittene, det første litt for tidlig da jeg kom bakpå fra start andre rittet hang jeg med i 3 runder, det siste rittet var vanvitig teknisk med mange 90gradere og s svinger, noe som jeg fikk trent på siden det er noe jeg kan hente mye på i forhold tilmine konkurenter, en av mine konkurenter verdensmesteren i min klasse sto på startstreken på det første rittet han hang på lengre enn meg. Synes det blir kjørt litt andeldes enn hjemme sikkert pågrunn av alle svingene, man må gi alt det man har ut av vær sving og da man setter seg ned da er det pånigjen i neste sving utrolig kult og bra trening, selv om det ikke er det jeg er god på.

Før selve konkuransen henter man start nr i baren det kostet 12euro, leverte man start nr fikk man igjen 2euro. De rittene jeg var med på var i et egent forbund og hadde forskjelige nivåer fra Atil E.

Med HC-lisens kan man hoppe litt frem ogtilbake i klassene for å finne riktig nivå utrolig enkelt å greit. Morten kjørte også Elite kermis, da dette passer ham som hånd i hanske, flere av disse rittene ble dominert av Norske lag man skulle tru det var norgescup. May Britt la opp kabalen slik at vi fikk trent og konkurert i en god harmoni.

Belgia er ett flott landeveis land, noe vanskeligere med tempotrening, det gikk galt under enn treningsøkt, May Britt kjørte forann med bil så kom det en bil og tutet og pekte på sykel stien oki det er greit, men så kjørte han forbi å bråstoppet May Britt må da også bråbremse, det måtte Glenn også da lå jeg ett lite stykke bak bilen rekker og komme meg ut av tempobøylen å kline inn forbremsen og stuper over styre i litt over 40km/t kliner først panna så det synger i asfalten/betongen så skulder og ryggen, at det gikk bra, det er helt utrolig, fikk da bare beskjed om å sykle meg rolig ned etter at May Britt hadde stablet meg på beina og sjekket meg,samt fikk streng beskjed om ved noe ubehag da er det stopp måtte også love å si i fra vistjeg fikk vondt i hode.

Utrolig snilt av mekanikern til U23 gutta å reparere sykelen min da jeg blant annet hadde fått kast i bakhjulet

En lærerik og bra tur til Belgia

 

 

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese