Du er her

Oppsummering Enebakk Rundt

Carl Jacob Sommerfelts bilde
Forum: 

Ja hva kan man si? 2:34 på en gjeng som har trent sammen i 2 uker og 5 dager. Meget respektabelt spør du meg. Vi åpnet pent og syklet hele tiden med kontinuerlig økende snittfart. Generelt var vi godt over Trondheim-Oslo farten vår hele veien etter Marikollen. Kjempeinnsats fra alle! En spesiell takk til Pål som gjorde en kjempejobb som halekaptein og holdt rulla fylt med stort sett friske bein hele veien. Fremover ønsker jeg at vi prøver flere i denne rollen, slik at vi har en liten stall av halekapteiner med mye kondis og overskudd.

 

Stort sett var vi flinke til å kjøre terrenget riktig og det meste fungerte bra i laget til tross for høy fart. Jeg håper de fleste fikk føle på sine forbedringspotensialer når det gikk som raskest, slik at man vet hva man kan jobbe med. Selv kan jeg f.eks skjerpe meg på å huske å rope sist samtidig som jeg prater med halekapteinen når jeg er bakerst - ikke lett å gjøre to ting på en gang!. Jeg oppfordrer alle til å tenke gjennom turen og se for seg hvor ting kunne vært gjort annerledes og tenke på det på neste trening, slik at vi kan bli enda bedre. Noen eksemper: Hadde jeg riktig fordeling av tid mellom rulla og halen? Gikk jeg tidlig nok på halen når jeg ble sliten? Var det ting jeg lot meg distrahere av som gjorde at skiftene ble ikke helt perfekte? Oppsto det luker foran eller bak meg og hva kan gjøres med de? Hadde jeg krutt nok i beina til å være med over småbakketoppene hvor vi ikke låste rulla? Sa jeg tydelig fra når ting fungerte eller ikke fungerte, osv. osv. osv.

 

Sett fra kapteinens side er de to viktigste tingen vi kan forbedre: 1) Bli bedre til å holde rekkene tett sammen i front - dette er den enkelttingen vi kan få størst fartsforbedring av. og 2) Kjøre tettere på hverandre i bakker så dragsuget drar med alle sammen. Både holde linja og ikke la det bli luke forover. Dette betyr masse i forhold til å få billige metere ut av en bakke.

 

Men som sagt overall - meget bra! Vi er i ferd med å bli et veldig godt lag! Gleder meg til neste trening!

 

Kæpt'n Carl Jacob

Stein Erik Bostads bilde

 Fantastisk morsom tur idag. Gøy når så mye klaffer og vi kan holde så god fart. Brukte lang tid ut av byen, men da landeveien åpnet seg gikk det unna.Ikke noe tvil om at konkurranseformatet skjerpet oss alle til mer konsentrasjon og bruk av krefter. Kjempejobb av begge kapteiner. Lå bak Pål siste biten og så selv hvor tungt det er å ligge og tette luker samtidig som man holder kontroll på feltet foran og bak seg. Imponert.

Stein

Carl Jacob Sommerfelts bilde

Jeg har analysert kjøringen vår yttereligere. JEvnt økende fart hele veien Første 20 km kjørte vi litt over 27 kmt. Deretter 20km med 30kmt og så 4 mil med 35kmt i snitt, med gradvis økende fart også her. For de som vi se grafene fra min GPS, så kommer det snart en link til de.

Carl Jacob Sommerfelts bilde

Her er fart, puls m.m. fra min Garmin:

http://connect.garmin.com/activity/174317651

 

 

Min pulsklokke viste at jeg var i sone 4 i ca en time under rittet. Mesteparten av den tiden var nok inn fra Ytre Enebakk.  Ujevn skifting fra hvilerekke til fartsrekke gjorde at det ble en del luker som måtte tettes.  Men gøy var det allikevel... :-)

Pål