Du er her

Sesongåpning for Junior og Senior med Jæren Sykkelfestival 2012

Rankingritt på Nærbø
Lørdag 28. april kjørte fire Rye-juniorer og to Rye-seniorer rankingritt på Nærbø noen mil sør for Stavanger. En løype på 27 kilometer brakte rytterne ut på småveier langs mange karakteristiske steingjerder og ga flott utsikt over Nordsjøen. Den relativt flate løypen, som ga få tekniske utfordringer, ble kjørt tre ganger av juniorene. Solen skinte for det meste i det kjølige været med ca. 7 – 8 grader, men det var mye sidevind. Hard kjøring i sidevinden gjorde at feltet etter hvert sprakk opp i mindre grupper.

Det ble dramatisk da tetgruppen på tre ryttere spurtet mot mål. Markus Hoelgaard hadde kjempet seg til en ca 10-15 meters luke på de to andre. I det han skulle strekke hendene i været før mål hang hansken seg fast i styret og han gikk i bakken. Han løp mot mål med sykkelen i armene men måtte se seg slått av lagkameraten Dag Erik Fjeldheim. Rye-rytterne gjorde en flott innsats, med Ole Forfang på 19., Eirik Osberg Andresen på 40., Adrian Henriksen på 41. og Aleksander Bergby Henriksen på 52. plass.

I seniorklassen startet Halvor Landmark Tandrevold og Dag Julius Moe. Disse plasserte seg på henholdsvis 54. og 144. plass. Seniorklassen ble vunnet av Frans-Leonard Markaskard fra Team Østerhus.
Norgescup I Sandnes
Søndag 29. april gikk sesongens første Norgescupritt av stabelen med start og mål i Sandnes sentrum. En løype 19 kilometer ble kjørt seks ganger av juniorene og åtte ganger av seniorene. Strålende sol og litt varmere vær enn dagen før ga fine forhold både for ryttere og publikum. Løypen var relativt flat med en del tekniske partier.

I løpet av fjerde runde i juniorklassen rev en gruppe på 14 ryttere seg løs fra hovedfeltet og fikk etter hvert 3 – 4 minutter på hovedfeltet. Denne tetgruppen holdt unna for hovedfeltet helt inn. Henrik Evensen fra Eidsvoll sk vant rittet. Ryes Ole Forfang var en del av tetgruppen og endte til slutt på 9. plass. Hovedfeltet kjørte i mål 3 - 4 minutter senere. De øvrige Rye-rytterne satt i hovedfeltet og plasserte seg slik: Eirik Osberg Andresen 23. og Adrian Henriksen på 34. plass. Aleksander Henriksen falt dessverre få hundre meter fra mål og måtte bryte, men uten at han fikk alvorlige skader.