Du er her

Oppsummering - Nordmarka Rundt

Ottar Henangers bilde
Forum: 

Nordmarka Rundt - prologen ble vel gjennomført i går.

I første del av dette rittet så er det en utfordring å få rulla til å gå optimalt med så mange ryttere som vi er og slik trafikken er i enkelte partier. Vi forsøkte derfor å kjøre denne delen kontrollert noe som jeg synes vi klarte bra. Hastigheten oppover til Sollihøgda var på ett nivå som gjorde at vi ikke slet oss ut unødvendig (varierte mellom 14-16 km/t).

Etter å ha kjørt en og en over Sollihøgda, så fikk vi etablert rulla igjen som gikk svært bra frem til Sundvollen. Deretter kom en transportetappe med et innlagt kjede-brudd i de dårlige vei-partiene før vi kom flott i gang igjen når asfalten ble bedre. I partiet frem til Grua kjørte vi også bra. Når terrenget går opp og ned så sliter vi litt med å få i gang rulla på bakketoppen, så der har vi litt å jobbe med.

Etter stoppen på Roa fikk vi full trøkk på rulla fra Grua og inn. Som vanlig fikk vi flott motvind nedover mot Nittedal. Til tross for dette holdt vi høy fart hele veien hjem igjen. Over Gjelleråsen og nedover Grorud-dalen gikk det svært fort, slik at her forsvant store deler av halen uten at jeg helt har fått oversikt over dette.

Fra turen er det to punkter jeg vil trekke frem:

1) Nedover Nittedal så etablerte det seg en hale på halen med de som ikke hadde krefter til å ta fronten på halen. Det er veldig positivt å se at folk går ut av halen når man ikke har krefter til å ta en runde til. Dette tror jeg medførte at halen forble ett positivt sted å være for alle sammen, inkl. de som lå bakerst og vi fikk ikke lange strekk på halen.

2) Når man kjører i rulla og merker at man sliter med å "komme rundt" i front, da må man være flinkere til å legge seg på halen selv slik at sterkere ryttere kan slippe til. Jeg opplevde at enkelte forsøkte for lenge med det resultat at farten går ned og man sliter seg selv ut unødvendig.

Til slutt vil jeg benytte anledningen å si lykke til med dugnaden i dag!