Du er her

Værprognosen

Stein Bjerkeset 2s bilde

Etter flere DSSP med plussvær (mer medvind enn motvind/sidevind og mer tørrvær enn regn) ser det p.t. ut til at vi ikke har med oss værgudene i år: Yr.no melder i stor grad motvind i årets DSSP. Rundt 3 m/s. Ognoe regn i store deler av traseen. Dette er lørdagsvarslet pr. idag ( mandag). Det er ennå 5 dager til rittet ..........

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese

Kommentarer

Jon-Ivar Lunds bilde

Joda, men temperaturen er relativt behagelig. Slik det ligger an nå stiller jeg med lange ullsokker, skotrekk (Rye), løse knær type ikke altfor varm høst, lange hansker, løse ermer, kort trøye, mulig kort vindjakke under trøya, kort svettetrøye eller langermet brynje innerst (blir vurdert fortløpende da brynja fort gjør meg om til en svettende gris hvis det blir over 15 grader.). Vindvest eller ikke vindvest over eller under sykkeltrøya blir også vurdert fortløpende. Regnjakke står foreløpig ikke på lista, men mulig jeg legger den i en av bilene.
 
Lange ullsokker: Holder på varmen selv om de er gjennomvåte. Funker bedre enn Sealskinz.
 
Løse knær: Med lange ullsokker er det ikke behov før løse ben da leggene mine tåler litt vær. De vil uansett være smurt inn med noe vannavstøtende a la tigerbalsam. Løse knær kan eventuelt vrenges av etter behov.
 
Skotrekk: Null funksjon over 10 grader utover det å se kul ut.
 
Korte sykkelbukser med seler: Et must uansett forhold.
 
Svettetrøye eller brynje: Blir vel noen søvnløse netter for endelig beslutning tas.
 
Vindvest: Flere søvnløse netter. Blir fort for varm, og da er det noe dritt hvis den er under sykkeltrøya. Prioriterer kjapp tilgang til baklommene fremfor å måtte grave seg fram under vesten for å komme til godbitene.
 
Kort sykkeltrøye: Selvfølgelig, noe annet blir for dumt.
 
Lange hansker: Med tanke på hva en kan forvente over fjellet stiller jeg med lange hansker så sant det ikke er over 20+ ved start.
 
Løse ermer: Ja.
 
Buff: En tynn buff rundt halsen og en litt tykkere på hodet. Caps er uaktuelt da denne gnager noe jævlig etter noen timer.
 
Briller: Orange som gjør grønt til blått slik at jeg blir høy på kule farger.
 
Kjente kuldebroer: tær, fingre, hals/nakke, hode, armhuler. Viktig å ha kontroll på temperaturen her, hvis ikke blir det fort en kald og ubehagelig tur.

Linux Registered User # 195305