Du er her

Gjennomføring DSSP

Frank Thommesens bilde
Forum: 

Hei alle ,

Hvordan skal man begynne på en oppsummering etter gårsdagens DSSP som inneholdt veldig mange faktorer ?

 

Vi var klar over at vinden ville bli krevende , og det ble den.

Vi brukte mye energi på å holde igjen og kjøre fornuftig til Dombås.

Dette er en test rent mentalt da mange sikkert ønsker å kjøre fortere.

Poenget med dette var , som vi sa på lagmøtet , og få med flest mulig til Dombås.

Vi skal ta med oss erfaringen fra dette , og vil neste gang være enda tydligere i rulla på styring av fart. Det er kapteinenes ansvar å styre farten.

 

Det som skjer med velt og ødeleggelse av utstyr skal jeg ikke si så mye om annet enn at jeg håper det går bra med alle sammen og at det hele er veldig trist.

Vi får en krevende situasjon vi må håndtere og velger å stanse laget da 7-8 mann lå etter laget grunnet punkteringene. Totalt tror jeg vi fikk 13 punkteringer grunnet dette.

 

Dette skjedde såpass tidlig i rittet at det satte preg på resten av turen.

Synes etter hvert laget fikk en grei marsjfart , men vet det bor mye mer i dette laget.

 

Dessverre fikk vi et temperaturfall etter Gjøvik. Det var 11 grader da regnet slo til.

Enkelte tålte dette svært dårlig og ble kraftig nedkjølte.

Mange stopper etter Gjøvik , både for jakkebehov og andre trengende behov.

Veldig unormalt på dette tidspunktet av DSSP. Sier nok noe om hvor nødvendig det var.

 

Godt jobbet til hele laget !

 

I går gjorde støttemannskapet en formidabel jobb som det står stor respekt av.

Fantastisk innsats av dere alle sammen ! Hjertelig takk !!

 

Vi vil komme tilbake til en mye fyldigere evaluering av turen etter at ressursgruppa har hatt et evalueringsmøte.

Det vil bli et evalueringsmøte / høstmøte i september , med spennende planer kan jeg allerede nå røpe , hvor Rye 15 vil stille med et meget revansjesugent mannskap på startstreken i Trondheim.

Håper det stiller en del på trilletur i Maridalen i morgen.

 

Fredag er det grilling , hvem kan huse oss , inklusive støttemannskapet ?

 

Frank

 

 

 

 

Hei dere, og takk for turen.

Det ble en tur med mange inntrykk og mange tanker farer gjennom hodet mitt da. Dessverre var vi involvert i en stygg episode tidlig i rittet som kom til å prege oss resten av turen. I tillegg fikk vi smake på hvordan det kan være å drive utendørsidrett. Det er ingen tvil om at dette er en styrkeprøve. Både mentalt og fysisk. En ser også hvor viktig det er med et støtteapparat som hele tiden server oss slik at vi kan komme trygt hjem og vel ivaretatt mht ernæring.

Vi hadde i tillegg en annen episode (ref. Kenneths innlegg) som kunne medført en katastrofal velt. Mener dette var etter Brøttumbakken en plass da en bil dro forbi feltet, innså at motgående bil ville mest sannsynlig treffe han og presset seg inn i høyre siden igjen.. eneste problem var at der lå rulla vår.. Det gikk bra denne gangen også, men det satt nok en liten støkk i rulla..

Hva kan en trekke av slutninger? Vel, det er sikkert mange faktorer en kunne diskutert. Jeg velger å takke dere for flott innsatsen, småprat i feltet og stå-på vilje. Tusen takk til støtteapparatet som gjorde en kjempejobb – gull verdt!

Det er under ett år igjen til neste gang. Fortsett å trene, vær stolt over innsatsen og ta med dere opplevelsen inn mot ny sesong. Revansjesuget føler dere på allerede, eller?

Stein Bjerkeset 2s bilde

Årets "Lengre enn planlagt-Styrekprøve" er unnagjort. Lengre enn planlagt ble den jo grunnet både konstant motvind, tegnestift-affæren, stygge velt, påfølgende noe synkende motivasjon hos enkelte ryttere (bl.a. meg) og kjølig regn. Det ble vel til at vi kjørte inn med målsetningen om å få med flest mulig lagkompiser over målstreken på Økern. Sluttiden 16.28 ble vel rundt 2 timer over det vi hadde som målsetning. Men skitt au; det er kun ett år igjen til neste tur over fjellet og nedover dalen.

 

DSSP er en stor kraftanstrengelse, der formen varierer ekstremt fra time til time. Jeg slet med tankene mine nedover Gudbrandsdalen: "Dette blir min siste DSSP!". Etter Lillehammer kom gleden tilbake, og alt gikk som smurt helt til mål. Var det min Litago-debut (langingen på Øyer) som gjorde utslaget? Jeg er klar for DSSP 2013! En som jeg virkelig vil fremheve vedr. formvariasjon underveis er Lars. Over Dovre kom det negative gloser fra trønder'n. Før Kvam var han helt på felgen, og måtte legge seg bak en av følgebilene. Der fikk Lars en flaske Farris. Den gjorde underverker. Motet og fysikken var igjen på hans side, og han satt vel i rulla mer eller mindre hele tiden de siste 10 milene. Snakk om jernvilje Lars! 

 

Selvfølgelig en stor takk til kaptein- og ressursteamet til årets Rye 15! Gjennom mange måneder legger dere ned mye tid og energi på at laget vårt skal fungere optimalt! Og ikke å forglemme det øvrige støtteapperatet vårt i årets mange ritt. Tusen takk for deres fantastiske hjelp! Uten dere kunne vi ha glemt å fullføre årets DSSP! 

 

Jeg kom inn i laget lovlig sent i år; Randsfjorden Rundt, og skal vel ikke uttale meg så mye om hva vi kan bli enda bedre på til neste år. Men noen tanker er det vel lov å komme med: 

Få inn DSSP-rytterne mye tidligere inn i laget enn i år. Da blir det mange flere på treningene også i april/mai, flere ryttere i de første rittene (f.o.m. Enebakk Rundt), og da en sterkere teamfølelse (ref. de siste årene med stor sportslig suksess!).

Sette på et tidlig tidspunkt en klar målsetning om sluttid i DSSP (gjerne også plassering i lagkonkurransen).

En klar rittstrategi i DSSP der hele Rye 15-gruppen blir hørt. Kapteinsteamet har naturligvis det siste ordet. 

 

DSSP 2013: Rye 15 har fullt lag med 30 topp motiverte ryttere på startstreken i Trondheim, værgudere er igjen med oss, underveis passerer vi lag på lag (den beste motivsjonen man kan få!), vi når torghallen på Økern på en helt fantastisk sluttid. De som skal få oppleve denne fantastiske ritt-tiden må sykle med Rye 15 2013!!!!

 

Stein

 

Gudbrand Hammerstads bilde

Takk for gjennomføringen !

Mentalt mer sliten nå enn ifjor. Veldig imponert over de førstereisende i DSSP ! Å heltatt gjennomføre under slike forhold på under 17 timer må ses å være veldig bra. Stayerevnen var nok viktigere enn maksimal oksygenopptak denne gangen.

En stor takk til hjelpemannskapet som klarer å holde oss gående !

Moralen var til tider varierende, men vi holdt det gående :-)

Gudbrand

Helge Rege Gårdsvolls bilde

Dette ble en tur jeg aldri vil glemme. Tiden ble ikke som forventet, motvinden var sterk, regnet var kaldt og vi fikk ikke brukt hele potensialet vårt. Det er helt klart at moralen fikk en punktering med tegnestiftene og jeg tror vi kunne kjørt mye fortere nedover dalen hvis vi hadde jaget lagene foran. Det er ingen andre enn idioten med tegnestiftene som skal ha skylden for at det ble som det ble. 

Som førstereisgutt var det flot med all støtte nedover dalen og jeg hadde på forhånd bestemt meg for at denne turen skulle jeg også oppmuntre andre. Synes jeg lyktes ganske godt med det og fadderordningen som var lagt opp var en bra måte å få dette til. Fikk også mye støtte fra andre og det er alltid fint når man er sliten. 

Men totalt sett sitter jeg igjen litt skuffet. Det er fornøyd med å ha greid å gjennomføre og å ha vært med laget helt inn. Men tenk hvor mye bedre det kunne vært! Hadde vi fått beholde flyten og moralen og kunne gjørt knallgodt nedover dalen så ville resultatet sett annerledes ut. Jeg blir fristet til å gjøre dette igjen neste år for å vise hva vi virkelig kan få til, men samtidig vet jeg at det er urealistisk med min familiesituasjon nå. Men håper ikke jeg har kjørt min siste styrkeprøve med Rye. 

Opplegget i forkant synes jeg har vært godt. Fellestreningene har helt klart rustet oss godt til distansen selv om jeg tror vi kunne tjent på enda mer rulletrening. Det var i utgangspunktet lagt opp til en hel del egentrening på for eksempel onsdager (det stod vel 2 timer rolig tur i programmet lenge) men dette gjør at den totale treningsmengden blir for stor for meg med min jobb. Men det viste seg jo at selv om jeg droppet de fleste av de treningene så hang jeg med når det gjaldt. 

Stor takk til hjelpemannskap som stilte opp!

Jon-Ivar Lunds bilde

Etter å ha fått dette litt på avstand er konklusjonen at det var en helt grei tur med mye vær og ett særs ugreit innslag av utilforlatelige pøbelstreker. Det er mange som skal takkes for god innsats, god moral, og god støtte. Jeg gjør prosessen kort ved å takke alle like mye. Fire personer skal allikevel trekkes frem som særs gode eksempler til etterfølgelse:

 

Frank: Hadde ikke vært mye til 15-timers lag uten Frank.

 

Markus: Stålmannen som aldri går tom for krefter og humør.

 

Arne: Utrolig sterkt å fullføre etter å ha fått hodet i asfalten. Sterk som en bjørn.

 

Lars: Vi ble innprentet at alle skulle bli like slitne. Vel, hadde alle blitt like sliten som Lars var det bare Lars som ville ha kommet i mål.  Helt utrolig stayerevne.

Linux Registered User # 195305