Du er her

Fantastisk innsats av Rye-juniorene i Tønsberg 4-dagers!

Ole Forfang på pallen etter sin 3 plass sammenlagtTønsberg 4-dagers er kanskje Norges største etapperitt for aldersbestemte klasser, og ble i år avholdt i Stokke-området, i perioden 2.08 - 5.08.  Så og si samtlige norske juniorer deltok, i tillegg til mange av de beste svenskene, totalt var det hele 84 ryttere på start! Ryes landeveisjuniorer stilte til start med følgende 5 ryttere: Ole Forfang, Aleksander Bergby Henriksen, Eirik Osberg Andresen, Jonas Boye Hansen og Peter Andreas Prydz Gørbitz.

Ole Forfang , Peter Andreas Prydz Gørbitz,  Aleksander Bergby Henriksen og Eirik Osberg Andresen  etter å ha fullført Tønsberg 4-dagersRittet begynte med en kort prolog i Sandefjord, rett før proffene skulle ut å kjøre showrittet Sandefjord GP. Løypen hadde hele 8 90-graders svinger, og når det i tillegg regnet kraftig ble det meget utfordrene. Alle våre kom seg igjennom uten uhell, og Aleksander Bergby Henriksen ble best på en 22. plass.

Rittets andre etappe var en fellesstart på 102 km, hvor man bl.a. skulle forsere den fryktede Hvarnes-bakken som er kjent for sine vanvittig bratte partier på 27-28% stigning! Her kjørte våre gutter sterkt og etter hvert kom både Ole Forfang og Aleksander Henriksen seg med i det avgjørende bruddet på 8 ryttere. Her klinte Aleksander B. Henriksen til med en strålende 2. plass, og ble også dagens beste nordmann, da det var en svenske som tok seieren like foran resten av bruddet. Ole Forfang presterte også en sterk 5. plass på etappen. Eirik Andresen og Peter Andreas Prydz Gørbitz kjørte også meget bra, og kom inn med det lille som var igjen av hovedfeltet etter at Hvarnesbakken hadde sprengt feltet i fillebiter. Jonas Boye Hansen fullførte også etappen.

På den tredje etappen var det nok en fellesstart hvor det skulle kjøres 5 x 21,5 km med start og mål i Stokke. Dette var en rask runde med et par korte, bratte bakker, samt partier med mye sidevind. Løpet start dramatisk, da Aleksander Henriksen punkterte allerede etter drøyt 15 km. Heldigvis hadde vi følgebil bak som fikk gitt ham et nytt hjul, men det kostet uansett mye krefter å kjøre seg opp igjen til feltet. Med litt over en runde igjen fikk et avgjørende brudd på hele 13 ryttere gå, hvor Ole Forfang var med for Rye. Sidevinden gjorde det vanskelig for rytterne bak å hente igjen bruddet, og disse fikk dermed en stadig større luke. Ole Forfang leverte nok en solid prestasjon med sin 6. plass, og rykket med det opp til en 5. plass sammenlagt. Eirik Andresen, Aleksander Henriksen og Peter Andreas Prydz Gørbitz fullførte alle langt fremme i det lille som var igjen av hovedfeltet. Jonas Boye Hansen måtte dessverre stå av pga. mageproblemer.
 

På søndag var det klart for en siste kraftanstrengelse med en 7,3 km lang tempoetappe, som skulle avgjøre sammenlagtplasseringene. Alle var selvsagt preget etter flere tøffe ritt i beina, men stemningen var likevel god før start. Ole Forfang kjørte en flott tempo og ble nr. 8 på etappen, noe som brakte ham opp på pallen sammenlagt (3.plass)! Dette er et utrolig sterkt resultat i et så tøft ritt, og ikke minst mtp. på at Ole er et år yngre enn de to andre på pallen. Aleksander Henriksen kjørte også en meget solid tempo og ble nr. 12, samme plassering som han fikk sammenlagt. Eirik Andresen og Peter Andreas Prydz Gørbitz kjørte også sterke tempoetapper, og endte som nr. 27 og 28 sammenlagt, altså var 4 av våre ryttere inne på øverste 1/3 sammenlagt, noe som også vitner om en meget bra laginnsats. Jonas Boye Hansen ble nr. 64 på tempoen, men fikk ingen sammenlagtplassering da han ikke fullførte alle dagene.
 

Alt i alt ble denne langhelgen en fin opptur for juniorgruppa, og et bevis på at alt treningsarbeidet vi legger ned fører oss i riktig retning. Nå ser vi framover mot resten av høstsesongen hvor mange spennende ritt står på programmet. Noen av oss skal også kjøre det internasjonale etapperittet Junior Tour of Wales i slutten av August, og de gode resultatene vi nå har prestert gir selvsagt mye selvtillit videre.
 

Komplette resultatlister finnes her: http://www.emit.biz/races/2012.08.02/TOEnsberg_4_dagers/index.htm

Peter Andreas Prydz Gørbitz

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese

Kommentarer

 Ryes spydspiss! Ingen tvil! Selv uten tempohjelmer på Mallorca ;)