Du er her

Glenn sykler i de Paralympiske Leker

Erik Øystein Johansens bilde

Glenn Johansen sykler tempo og fellesstart i klasse C3 henholdsvis den 5. og 6. september i London denne uken. Tempoen starter kl.12 og fellesstarten kl.15:30. For mer informasjon se http://www.paralympic.org

Send Glenn også gjerne en hilsen på veien ved å kommentere på artikkelen her, eller på NCF sin FB-side eller Glenn sin FB-side. Les også en flott artikkel om Glenn på Groruddalen.no.  

 

Litt om Glenn: Han begynte å sykle i Rye sesongen 2004. Da satte han seg som mål å sykle Trondheim-Oslo med 17-timern. Det klarte han med glans. Glenn har alltid hatt bra trøkk i beina så farta til 17-timern bød ikke på den store utfordringen. Men distansen og 17 timer på sykkel forutsetter at man jevnlig må ta til seg næring, og siden Glenn har cerebral parese så slet han på slutten av rittet med å ta hendene bort fra styret. Glenn fant selvsagt løsninger på denne utfordringen og som den omgjengelige og likandes karen han er, ba han like så godt lagkameratene om å mate han i fart siden han ikke turde å ta hendene av styret. Med litt øving underveis gikk dette som en drøm og Glenn fullførte sin første styrkeprøve.

 

Etter dette fortsatte Glenn å sykle og høsten 2009 la han fram sin hårete plan for klubben med målsetting å sykle i Paralymiske Leker i London 2012. Hovedstyret hadde ingen problem med å støtte Glenn og resultatene har heller ikke latt vente på seg. Glenn kom seg med til VM både i 2010 og 2011, og i 2012 tok Glenn sin første pallplass i worldcup. En annen plass i Segovia i Spanina

 

Sk Rye ønsker Glenn lykke til og følger spent med. Måtte du våkne på konkurransedagene med "kongebein" Glenn!

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese

Kommentarer

Per Sigurd Langseths bilde

14 sekunder fra pallplass er imponerende, Glenn!

Landeveisrittet i morgen kl 14:30 gleder vi oss til.

 

Per L.

Erik Øystein Johansens bilde

Gratulerer med vel gjennomført Paralympics! 4. plass på tempoen igår og 9. plass på fellesstarten idag, en fantastisk prestasjon!!!

Hadde det vært premie for kombinasjonen tempo og fellesstart så hadde det blitt medalje på deg. Så du er helt der oppe blant de aller beste. Jeg er virkelig imponert over ditt målrettede arbeid som har fått deg dit der du er nå.

 

Legger ved utklipp av resultatlistene for litt "historisk dokumentasjon":

Tempo:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fellesstart:

 

Josef Alfons Nolls bilde

Glenn leder Fellestart Paralympics 2012

I dag på fellestart gjorde Glenn det utrolig bra. Fellestarten gikk over 8 runder a 8 km. Det er ikke noen paradedisiplin for Glenn, og dermed bestemte han seg for å leke. Og hvordan han lekte! Det ble ikke syklet hart nok, og dermed tok han i 3e runden ledelsen, fikk en med seg en kar, og de to trakk sammen i en runde. 

Utrolig imponerende å se en Rye rytter liggende i front i Paralympics. Det ble litt for tung etterhvert, og dermed endte Glenn opp igjen i feltet. Men på siste runden klarte han det igjen - og kommet forbi alle andre og gikk i front ca 1,5 km før mål. Desverre så kommet det en bratt nedoverbakke med en skarp venstre sving, og her ble Glenn syklet inn og forbi. Dermed ble det kamp på de siste meter - og kampen endte opp med en imponerende 9. plass.

Vi som var på Brands Hatch er virkelig imponert over hvor godt Glenn syklet! Jeg ønsker å formidle en hilsen fra Glenn, og en stor takk for støtten fra Sportsklubben Rye i alle de siste årene. Som Glenn sier "Jeg satser å bli verdensmester". Og jeg har tro at han kan få det til :-) 

Og her er linken til alle bilder:

picasaweb.google.com/103631996707441097163/GlennJohansenLondon2012 

Josef Noll, "el falco", m: 9083 8066, e: josef@jnoll.net