Du er her

Lars Åge Hjelseth - nytt æresmedlem

Erik Øystein Johansens bilde

Hovedstyret i klubben innstilte Lars Åge Hjelseth til æresmedlem på årsmøtet 26. februar.  Årsmøtet gav sin tilslutning og det er med stor glede vi hedrer Lars Åge som æresmedlem av SK Rye. Nedenfor kan du lese styrets leders begrunnelse.

Medlemmet et samlet styre utnevner til æresmedlem i klubben ble medlem i SK Rye i OL-året 1994.
Han er utdannet filolog med engelsk hovedfag, men har også undervist i flere andre fag, som for eksempel kroppsøving og naturfag.  Han har arbeidet seg oppover i skolesystemet i hele sin yrkeskarriere. Nå bekler han stillingen som assisterende rektor ved en stor osloskole.

Hvem snakker vi om? Selvfølgelig Lars Åge Hjelseth

Fra første stund viste Lars Åge seg som en ivrig og god organisator, både under Ryes arrangementer og rittet fra Trondheim til Oslo. Med myndig røst har han ledet mange klubbmedlemmer til hovedstaden på 17-timerslaget i flere år. – Lars Åges naturlige autoritet, samt klare og sikre formuleringer om sykkel- og treningsfaglige spørsmål, har muligens gjort 17-timerslaget som han ledet i flere år til Ryes viktigste rekrutteringskanal.  Nå er det blitt til 16 timers laget, alt går fortere og fortere nå. VI som har hatt gleden av å sykle med Lars Åge vet at han er kunnskapsrik, den faglige bakgrunnen og den langvarige lærergjerningen gjør at han sjelden lar anledningen til å beskrive interessante naturlige fenomener gå fra seg når laget er på langtur. Så kornsorter, bergarter, planter blir lett forklart i høy puls, hvor mye vi husker vet jeg ikke men pedagogen er alltid klar til undervisning!
Med dugnadsinnsatsen som ballast tok han over ledervervet i klubben i etter Sigurd Allern. Om det er Lars Åges fortjeneste skal være usagt, men medlemsutviklingen i hans tid som leder har vært formidabel. På få år ble medlemsmassen tredoblet. Dette har gitt store utfordringer for driften av en klubb som baserer seg på frivillig innsats uten noen ansatt administrasjon.
Lars Åge har tatt utfordringene, organisert og delegert ansvar til de forskjellige gruppene. Aktiviteten i klubben har vær stor under Lars Åges ledelse. Alle grupper har fått sin oppmerksomhet. Særlig aktiviteten i Barn og ungdom har hatt en solid støtte fra klubbens Hovedstyre generelt og fra Lars Åge spesielt. I de senere årene har arrangementene til klubben også vokst kraftig. Det er inspirerende for klubbens medlemmer å delta i egne arrangementer der klubbens leder regelmessig har markert seg som en av flere funksjonærer.  Det bør også nevnes at Ryes økonomi er blitt forvaltet på en meget forsvarlig måte i de årene LÅ har sittet ved roret.
Lars Åges oppofrende interesse for klubben viste seg også i 2012 da han fortsatte som klubbens leder inntil ny leder ble funnet og valgt sist høst.
Det er med stor glede jeg som klubben leder kan utnevne Lars Åge Hjelseth til æresmedlem i Sportsklubben Rye.

Gunnar A. Gulliksen
Leder SK Rye

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese

Kommentarer

Tord Bern Hansens bilde

Vel fortjent etter lang og god innsats. Alltid positiv og interessert i det barne- og ungdomsgruppa har jobbet med :-)

Simen Moes bilde

Var så heldig å få sykle på L35 med Lars Åge som leder hele 2011 sesongen. Mitt første år i Rye. Det var en stødig og god, autoritær og ikke minst kunnskapsrik lagleder i LÅ! Kan takke LÅ for vekket sykkelglede og god lærdom i forhold til rullekjøring!

 Velfortjent!!