Du er her

Rittsesongen har startet!

Anders Åsbergs bilde

Rittsesongen her i LA har vært igang siden januar men i dag kjørte jeg mitt første ritt. San Dimas Stage Race er et 3-dagers ritt med bakketempo på fredag, fellesstart på lørdag og et kriteriumsritt på søndagen. Sammenlagt tid de tre dagene avgjør det hele. Jeg følger jo samme treningsopplegg som resten av XP, bare litt tilpassert sol varme og betongveier her i LA, så kan vel ikke si at rittformen er helt på topp akkurat nå så vi får se hvordan dette ender...

 

Fredag: 6,7 km bakketempo (5.6%). Klarte å holde jevn belastning hele veien men sekundene gikk veldig fort på sluttet... Sluttid 18:32 og en 13:e plass i Master 45+ får være godk. Etter å ha hvilt litt føler man jo alltid at man kunde gjort det bedre men snittwatten sa at jeg fikk ut det som fans i beina! Dette er definitivt ikke noe vanlig ritt men et av de større i LA-området, angivelig med mange gode navn på startlisten i proffklassen. Får se om vekten min er mindre hemmende i morgen... God trening er det uansett!

Lørdag: 6x11 km rundbane fellesstart i en ikke helt flat løype. Den bratteste bakken var skikkelig hard og folket i gruppen virket å ha uendelig med krefter opp der. Jeg lå på 500 W og de bare forsvant fra meg på første runden. Ting roet seg imidlertid litt på runde 2 og jeg begynte å få litt mer tro på at eg skulle klare tidgrense i hvert fall for å få starte søndagens kriterumritt (+10%). Gjorde det gamle trikket med å skli gjennom gruppen opp den bratte bakken gjennom å ligge flrste eller nesten først inn i bakken fra runde 4 og til min overraskelse så var jeg godt med på toppen av bakken på siste runden. Klarte å finne en god rygg på oppløpet og kom inn til en 8. plass i dag. klatret en plasering sammenlag og har nå 11 ryttere før meg. Ikke noen ledertrøye på meg i dag heller men releativt fornøyd endå, mangler litt spurttrening bare ;)

Søndag: I dag klarte jeg å forsvare 12:e plasse totalt. 40 min Criteriumsritt låter litt skummelt men disse herrene var veldig rutinert og organisert. Ikke noe lurekjøring direkte så det var ikke rom for uhell, alle hadde nok med å holde følge... Taktikken var å la kroppen får 3-4 runder å vokne på for så å begynne arbeide meg opp i feltet. Fungerte greit, og når det var 4 runder igen prøvde jeg meg med et litet bruddforsøk....holdt i en halv runde før et 10-mannstog kom susende forbi på høyresiden. Bare å bite seg fast igjen. Ikke sjans å gjøre det stuntet en gang til så det ble til en siste kraftanstrengning på siste varvet for å komme meg oppover i feltet igjen. Endre med spurt inn til 15:e plass og det er jeg godt fornøyd med med tanke på motstandet. 45 km/h i snitt og en snittwatt rett under terskel var vel ikke helt i henhold til trenignsprogrammet, men det var veldig artig! Sorry Henrik!

For å bote på avviket fra treningsprogrammet så ble det is(kald Sierra Nevada)bad etterpå, akkurat som Henrik vil ha det....tror jeg ;)

God 10-timerstur i morgen gutta! Her blir det 2x70 min rolig frem og tilbake til jobb!

Anders

 

Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese

Kommentarer

Erik Øystein Johansens bilde

Gratulerer! Flott rittrapport, gøy å høre hva som skjer av ritt "over there". Misunnelig på varme og bad?... nei....

Bra Anders og flott syklet. Stå på og hold deg i form. Flere ritt rapporter ønskes.....