Du er her

Oppsummering - trening 23.4 og avisoppslag

Ottar Henangers bilde
Forum: 

På planen stod det teknisk rullekjøring med 4x8 min intervaller med fartsøkning. Turen gikk fra Kjeller rundt Gardermoen og motsatt vei tilbake. Hovedmålsetning for treningen var å trene på å få rulla til å fungere.

Underveis, spesiellt i starten, viste det seg at begge gruppene hadde enkelte problemer med å finne rytmen i rulla. Enten det skyldes vinden, dårlig asfalt, hissige bilister eller usikre syklister så kan vi være enige om at rulla i gruppe 2 ikke fungerte særlig godt. Gruppen med Anton og co. hadde en bedre flyt hvor vinden og styrkeforskjellen mellom de ulike kanskje var hovedutfordringen.

Basert på hva jeg observerte i gruppen jeg syklet med så var det så og si ingen som syklet bra, inkludert undertegnede. Både nye og gamle var ukonsentrerte og syklet rett og slett til tider dårlig teknisk. Men også her har nok vinden vært en medvirkende årsak. Bak Gardermoen og på vei tilbake gikk det mye bedre, selv om vi var litt usikre på hvilken vei vi skulle. Det ble kanskje en noe lang tur.

Vi som syklet i gruppe 2 var likevel enige om at det hadde vært en god og ikke minst lærerik treningsøkt. Det har vi tenkt å ta med oss på veien videre. Det er fremdeles tidlig i sesongen så vi har fremdeles god tid til å få orden på laget.

I tiden fremover så er det viktig at hver enkelt av oss fokuserer på våre egne arbeidsoppgaver og ikke så mye på hvordan alle andre sykler eller forholdene rundt en:

- Hold kort avstand til hjulet til den som ligger foran i rekken
- Hold linjen i rulla, dvs. rett etter bakhjulet og ikke 10cm til venstre eller høyre
- Hold jevn intensitet

Har man kommentarer til andre på laget, sørg for at det er positive tilbakemeldinger som bidrar til ett godt miljø. Er man frustrert på andre, snakk ut om dette med en av kapteinene etter trening. Gjør vi dette så vil tryggheten og farten komme av seg selv etterhvert og vi får det gode samholdet som har vært Rye 16 sitt varemerke i alle år.

Oppførsel i trafikken

Som mange har fått med seg fikk Rye 16 oppslag i lokalpressa etter turen vår rundt Hurdalsjøen. For de av dere som har gått glipp av dette, ta en titt på SK Rye sin hjemmeside.

Selv om bildet ikke gir korrekt bilde av hvordan Rye 16 sykler så er det likevel mye å lære av dette, både ut fra trafikkregler, sikkerhet til oss selv og medtrafikanter og som ett eksempel på dårlig sykkelrulle. Treningen startet derfor med en gjennomgang av hvordan vi skal oppføre oss i trafikken:

  • - Plassering i veibanen (to tette rekker langs hvit-stripa) 
  • - Overholde vikeplikt ved rundkjøringer og kryss
  • - Oppførsel ved punktering (helt ut av veien i nærmeste busslomme)
  • - Ingen munnbruk eller annen truende oppførsel til andre trafikanter uansett situasjon eller skyldspørsmål

Vi tar dette alvorlig og vil følge opp dette på treningene fremover.

Enebakk Rundt

Førstkommene søndag planlegger vi å sykle Enebakk Rundt som en gjennomgang av traseen før selve rittet 1. mai. Viktig at så mange som mulig blir med på denne treningen.

Merk at oppmøtet på søndag er på Skullerud.

Merk Siden 1. mai er på onsdag, blir det også fellestrening på mandag og ikke på tirsdag som vanlig.

Neste trening er på torsdag, oppmøte Oslo Kristne Senter.