Du er her

Oppsummering - Gjennomkjøring Enebakk Rundt - 28.4

Ottar Henangers bilde
Forum: 

På planen for dagens økt stod gjennomkjøring av Enebakk Rundt traseen. De fleste av oss som har tenkt å sykle rittet Enebakk Rundt sammen med Rye 16 hadde møtt opp idag. Med tanke på annen trafikk delte vi oss inn i 2 grupper som syklet hver for seg.

Den første gruppen med Håvar og Kåre i spissen startet først ut fra Skullerud tett fulgt av gruppe 2. Mens gruppe 2 var heldige og slapp unna med punkteringer opplevde gruppe 1 totalt 4 punkteringer slik at gruppe 2 ble liggende først i løypa tidlig. Selv med samme utgangspunkt for begge gruppene har nok turen utartet seg svært forskjellig.

Farten ut fra Skullerud holdt kanskje ett noe høyere nivå en planen var i utgangspunktet. I gruppe 2 var det mange kjørevillige ryttere slik at det var vanskelig å holde intensiteten nede. Og da vi kom ut mot Flateby så gjorde vinden også sitt til at intensiteten ble liggende høy. Etterhvert så var det flere som begynte å kjenne at man hadde jobbet noe hardt og fikk problemer pga. farten og valgte å slippe gruppa. I ettertid viser det seg at gruppe 2 har syklet omtrent 30 minutter raskere effektiv sykkeltid sammenlignet med gruppe 1, nok en indikasjon på at det gikk til tider vel hardt i gruppe 2. I gruppe 1 var situasjonen noe annet som Håvar vil si noen ord om.

Utfordringen med Rye 16 er de store nivåforskjellene mellom rytterene på laget. Det er ikke alltid enkelt å finne ett riktig intensitetsnivå på treningene, spesiellt langtur på søndager med så mange kjørevillige ryttere på laget. Vi tar til etterretning hvordan treningen utartet seg for gruppe 2 og vil jobbe med å korrigere dette på kommende treninger. 

 

Håvar Hildes bilde

Oppsumeringen av 1. Gruppe .

Ut fra effektiv kjøre tid har nok gruppe en vært noe mer strukturert siden vi brukte 30 min. Lenger på samme distanse.

Hadde en del ytringer også hos oss angående hastigheten som jeg er enig i vi gikk for hardt ut til å være en søndagstur. Når det er sagt kan ikke de som er i det nedre siktet angående form regne med at det skal kjøres i en hastighet hvor disse oppfatter turen som en rolig søndagstur.Til tider gjorde vinden sitt til at det oppsto trekspill effekt i rulla.Fra Enebakk og inn ble det bestemt å kjøre raskere dette ble etter hvert konkuranse fart i forhold til Enebakk rundt rittet noe som kjentes bra ut for de fleste i gruppa.  Her gikk rulla meget bra i forhold til når rulla ble kjørt roligere da var det vesentlig mere surr.

Vi er alle ansvarlige for å være fokusert å konsentrert når rulla går roligere.

Vi fikk alle punkteringene i dag fire stykker dette tror jeg kan skyldes vei standarden, vi må alle også være flinkere til å fokusere fremover for de som ligger i front.

Til 1. Mai må alle ha lesbare navn på hjelmene ellers kommer man ikke inn i rulla. I rulla skal det brukes navnet for å unngå misforståelser. Jeg ønsker også rene sykler og oppsmørte i dag var det flere tørre kjeder.

Det var positivt i dag å se alle hadde Rye overdeler dette skal vi også ha på rittet.

 

 

 

 

 

Håvar Hilde