Du er her

Enebakk Rundt - oppsummering

Per Christian Dæhlins bilde
Forum: 

Enebakk Rundt ble en fin gjennomkjøring for de av oss som deltok. Men med bare 15 på start og 12 i kjedet det meste av veien, ble det en stri tørn i motvinden nedover forbi Flateby mot Enebakk.

Vi holdt et greit tempo ut fra start og hadde fin fart i medvinden helt til vi snudde sydover etter Lørenskog. Deretter tapte vi mye tid sydover mot Enebakk. Når vi er så få i kjedet blir det lite hvile mellom hver gang man er i front. Det gjør det tungt å holde farten oppe. Vi hadde også en kjede-av-stopp ved Flateby.

Etter at vi passerte Enebakk økte farten igjen og vi hadde fin driv innover. Da ble vi dessverre tatt igjen av et lag som bare såvidt klarte å karre seg forbi før de satte ned farten og sinket oss en lang periode. Vi hadde også en borti-bakhjulet-velt et stykke før vi kom til Klemetsrud. Jeg tror det bare skyldes et øyeblikks mangel på konsentrasjon og ikke at vedkommende var utslitt. Det gikk bra med begge av våre som var i bakken. Vi fikk stablet oss på veien igjen og laget fungerte bra resten av veien inn til mål.

Etter min Gramin kjørte vi med et snitt på rett over 30 km/t. Det er ok for laget vårt. Vi er rute til Trondheim-Oslo.

Kjedekjøringen fungerte bra og i perioder veldig bra, men vi har fremdeles mye å vinne på å bli bedre. Noen stikkord: spisse kjede i front gir mindre luftmotstand bakover i rekkene, bedre rytmen i skiftet foran gir mindre luker og enklere jobbing, sikrere veivalg gjør vi holder formasjonen bedre forbi sprekker og hull og at laget ikke sprekker opp, kontinuerlig tråkking i front i nedoverbakker gir mindre bremsing bakover i laget, og tar vi med farten inn i bakkene gir det oss mye gratis. Vi må også tørre å holde formasjonen når vi blir tatt igjen slik at det ikke oppstår bremsing bakover i laget. Men vi kjørte også bra i lange perioder. Når vi sitter slik uten luker, med gjevne skifter og god flyt så glir det veldig godt. Da er det gøy å kjøre :-) Vi vil få til mer av det etter som vi kommer lengre ut i sesongen.

Per Chr.